28 Nisan 2019 Pazar

San Antonio Spurs'ta akıl tutulması

NBA Batı konferansı yedinci maçında Denver Nuggets'ın konuğu olan San Antonio Spurs maçın son saniyelerine kadar oyunun içinde kalmayı başarsa da, son 30 saniyede 4 sayı gerideyken ve Denver Nuggets hücum yapıyorken faul yapıp rakibi serbest atış çizgisine gönderemeyince sahadan 86-90 mağlup ayrıldı ve sezonu kapatmış oldu. Kenardan coach Popovic'in sahanın içine kadar girip faul yapın uyarılarını Aldridge'in "duymaması" sonrası San Antonio Spurs Play-Off ilk turunda sezona veda etti.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs

İlk yarısını 47-34 Denver Nuggets'ın önde tamamladığı ve final çeyreğine de 72-61 üstün girdiği  karşılaşmada, son dakikalarda farkı yavaş yavaş kapatan ve son 52 saniyeye Forbes'in smacıyla sadece 2 sayı geride giren San Antonio Spurs, Murray'in basketine engel olamayınca skor 86-90 oldu. DeRozan'ın 30 saniye kala isabetsiz şutu sonrası Jokic'le ribaundu alıp topu rakip sahaya geçiren Nuggetslı oyuncuya ne bir faul yapılmaması ne de baskı uygulanmaması izleyenleri şaşırtırken, Spurs coachu Popovich'in kenardan uyarılarına rağmen ne Jokic'i savunan LaMarcus Aldridge ne de başka bir Spurs oyuncusu faul yapıp hücum hakkını Spurs'a geçirmeyi denemedi. Maç sonunda Aldridge'e sorulduğunda gürültüden Popovich'in uyarısını duymadığını söylemesi ise yıldız oyuncunun maç konsantrasyonu hakkında soru işaretleri oluşturdu. 


Videoda maçın geniş bir özetini bulabilirsiniz. Maç sonunu dikkatle izleyelim lütfen.

2 yorum:

  1. Son saniyeler anadolu efes bercelona serisi ikinci maç sonuna benzemiş. Fazla motivasyon da zaman zaman böyle hatalara neden olabiliyor. Ama serinin 7. maçında olması şanssızlık olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tespit. Serinin tamamı oldukça kaliteli geçmişti. Bu maçın sonu ise bu kaliteli oyunun ikinci plana atılmasına neden oldu. Popovich neredeyse sahaya girip kendi yapacaktı faulü.

      Sil