6 Ağustos 2018 Pazartesi

Trifunovic'li Sırbistan Avrupa şampiyonu

FIBA U18 Europe Gençler Avrupa Şampiyonası finalinde dün akşam ev sahibi Letonya'yı 99-90 yenen Sırbistan Genç Milli Takımı Avrupa şampiyonluğunu elde ederken, geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka'yı yöneten Aleksandar Trifunovic'in oğlu Uros Trifunovic de Sırp Milli Takımı'nın ilk beşindeki performansıyla dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka genç takımı formasıyla Basketbol Gençler Ligi'nde de forma giyen Uros, Sırbistan Milli Takımı ile çıktığı 7 maçta 10 sayı - 4.4 asist ortalamaları yakalayarak ana rotasyonun önemli bir parçası oldu. 

FIBA U18 Europe - Sırbistan Avrupa şampiyonu

Turnuvadaki 7 maçta ortalama 30 dakika sahada kalan ve 10 sayı - 4.4 asist - 2.3 ribaunt - 1.1 top çalma ortalamaları yakalayan, %52 (10/19) de üç sayı isabeti elde eden Uros Trifunovic, finalde Letonya karşısında da 34 dakika süre alıp 5 sayı - 6 ribaunt - 5 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Trifunovic geçtiğimiz sezon Basketbol Gençler Ligi'nde de Pınar Karşıyaka formasıyla 22 maça çıkmış, 17 sayı - 4.6 ribaunt - 2 asist ortalamaları elde etmişti. 


Avrupa Şampiyonu Sırbistan Genç Milli Takımı'nın turnuvadaki en etkili ismi aynı zamanda MVP ödülünün de sahibi Marko Pecarski oldu. Pecarski şampiyonayı 24.7 sayı - 11 ribaunt ile double-double ortalamasıyla tamamlarken, en dikkat çekici performansını da final maçında 34  sayı - 13 ribaunt ile sergiledi. Sırp ekibinde turnuvanın en iyi beşine seçilen bir diğer isim Filip Petrusev 21 sayı - 8.7 ribaunt - 3.1 asist ortalamaları yakalarken, Zoran Paunovic de 16.7 sayı - 4.1 ribaunt - 3.4 asist ortalamalarıyla dikkat çekti. 

7 yorum:

  1. Sırbistanın şampiyon olmasına sevindim. Marko Pecarski şampiyonluğu Sırbistanın kazanmasına etki sağlayan en önemli isim oldu.

    YanıtlaSil
  2. sırbistan gerçekren başarılı bir takım ve iyi oyun kuruyorlar.Hızlı atakları ve attıkları üçlükler onları şampiyonluğa taşıdı

    YanıtlaSil
  3. sırbistan hırvatistan ile birlikte son yıllarda basketbolda göze çarpan bir takım olmaya başladı. kesinlikle çalışmalarıın hakkını almaya başlıyorlar

    YanıtlaSil
  4. sırbistan bence haketti. Başarılarının ve emeklerinin karşılığını taçlandırdı.

    YanıtlaSil
  5. Sırbistan ile hırvatistanı nedense hep karıştırırım. Baskette de önüme çıkıyor.

    YanıtlaSil
  6. sırbistan iyi oynadı ve kazandı.Hırvatları hiç sevmem iyi oldu.tebrikler sırbistan

    YanıtlaSil
  7. sırbistan iyi oynarak hakkettiği bir macı aldı.Tebrikler Sırplar

    YanıtlaSil