2 Ocak 2018 Salı

Isaiah Thomas dönüşü Boston'a bırakır mı

Cleveland Cavaliers'ta sezon başında yaşanan Kyrie Irving krizi sonrası Boston Celtics'ten takas yoluyla takıma katılan Isaiah Thomas sakatlığı nedeniyle henüz yeni takımıyla parkeye çıkamamıştı. Bu sakatlık nedeniyle Celtics'in çok avantajlı bir ticaret yaptığı yönünde haklı yorumlara da neden olan bu takasın başrol isimlerinden Thomas, uzun süre sahalardan uzak kaldıktan sonra kısa süre içinde nihayet tekrar basketbola geri dönüyor. Birkaç haftadır ne zaman Cavaliers formasını giyeceği konuşulan Thomas'ın, sonunda bu hafta Cavaliers formasını ilk kez üzerine geçireceği yönünde açıklamalar gelirken, Lebron James ve arkadaşlarının önündeki ikinci maçın TD Garden'da Boston Celtics'e karşı olması da işi ilginç bir hale sokuyor. 

Isaiah Thomas - Cleveland Cavaliers

Tabi Thomas'ın Cavs debut'ının eski takımına karşı olacağına yönelik bu komplo teorisi sadece benim düşüncem. Zira Cavaliers'tan gelen açıklamada Isaiah Thomas'ın yarın gece oynanacak Portland Trail Blazers karşılaşmasında sağlık durumunu riske atmayacak şekilde kısıtlı bir süre oynayacağı, Boston Celtics karşısında ise risk alınmayarak dinlendirileceği belirtildi. Bu durumda Thomas'ın çok da mutlu ayrılmadığı Celtics karşısında yersiz bir rekabetin ortasına atılmayacağını da anlamış olduk. 


Peki Isaiah Thomas'ın dönüşü bir basketbolsever olmanın dışında bizi neden bu kadar ilgilendirecek? Cevabı basit... Birçoğumuz şüphesiz Cedi Osman'ın dakikalarının nasıl etkileneceğini aklımızdan geçiriyoruz. Her ne kadar Thomas pozisyon gereği öncelikle Calderon & Wade ikilisinin dakikalarıyla oynayacak olsa da, birden fazla pozisyonda oynayabilen Wade, Korver, Green gibi daha tecrübeli isimlerin varlığında, olası kaymalar sonrası Cedi'nin rotasyondaki yerinin tehlikeye girmesi büyük olasılık. Çaylak sezonu için ilk maçlar sonrasında  takım rotasyonunda 10 dakikalar civarında süre alan Cedi'nin kadrodaki sakatlıklar haricinde bu süreleri tekrar alabilmesi için önümüzdeki dönemde performansını çok daha yükseltmesi gerekecek. 

10 yorum:

  1. bırakacağını sanmıyorum bence aynı şekilde devam edecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bırakmayacağı taraftarıyım ve sizinle aynı fikri paylaşıyorum

      Sil
    2. bend eoyle dusunuyorum ancak sakatlık olayları biraz karısık oluyor. bazen eskisi gibi donemiyorlar

      Sil
  2. böyle rekabetler her zaman olmalı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet rekabet iyidir ancaks akatlıktan yeni cıkmıs bir süre kendisiyle rekabet etmesi gerekecek

      Sil
  3. çok iyi bir maç oldu.

    YanıtlaSil
  4. sakatlık sonrası donmesi akfalarda soru isareti bakalım eski formuna ne zaman doenbilecek

    YanıtlaSil
  5. İstatistiklere baktım az önce Cedi Osman 8 dakika oynamış. Ayrıca maç (boston)102 - 88 skor ile bitti.

    YanıtlaSil
  6. geri dönmesine sevindim bence kaldığı yerden devam eder
    eski takımına karşı oynaması da çok ilginç cavaliers forması yakışır

    YanıtlaSil
  7. Sakatlaiktan sonra donmesi guzel tabiki. Ancak bole anlarda sporcular tekrar sakatlanmaktsn bir sure korkarak ohnarlar

    YanıtlaSil