9 Aralık 2014 Salı

Cimbom Euroleague'de kritik virajda

Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda ilk dört mücadelesi yapan Galatasaray Liv Hospital yarın Litvanya'da hayati bir maça çıkıyor. Son haftalarda sakatlar, maddi kriz ve Furkan Aldemir'in gidişi sonrası form düşüklüğüyle gruptan çıkamama riskiyle yüzleşen Cimbom, işi son maça bırakmadan gruptan çıkmayı garantileme peşinde. 8 maçta 3 galibiyeti bulunan iki takımı karşı karşıya getiren maçta olası bir Galatasaray galibiyeti, Neptunas Klaipeda karşısında ilk maçı da farklı kazanan sarı kırmızılılar için büyük olasılıkla TOP16 bileti anlamına gelecek. Diğer maçların sonuçlarına bağlı olarak çoklu averaj neticesinde yine de çıkmayı garantileyemeyebilecek olan temsilcimiz, herşeye rağmen bu durumda Olympiakos karşısına daha rahat çıkacak.
 
 
Galatasaray Liv Hospital'da en büyük koz PortoRiko'lu guard Carlos Arroyo olurken, kısa rotasyonundaki darlık Sinan ve Arroyo üzerine binen yükü artırmış durumda. Yine de faul problemi baş göstermediği sürece Arroyo ile birlikte formda Sinan'ın yanına Ender'in de katkısı rotasyon darlığının önüne geçecektir. Furkan'ın gidişi sonrası yerine gelen Patric Young'ın ligdeki Royal Halı maçındaki performansı sarı kırmızılı taraftarları memnun ederken, bu performansın ne kadar kalıcı olacağı ve Euroleague'e ne kadar yansıyacağını bu maçta daha net görebileceğiz. Bir türlü istenen verim alınamayan 5 numarada Vougioukas ve Jawai'nin Young'u yedekleyebilecek kadar performans göstermesi önem kazanırken, Erceg ve Kerem'le birlikte pota altında üstünlüğün sağlanması Litvanya deplasmanında galibiyeti elde etmek için kritik unsur olacak. Sarı kırmızılarda üç numaradan gelecek katkı ise tur için önemli bir ekstra olacak. Bir türlü istenen düzeye gelemeyen Pocius ve savunmada bir kişi eksik oynatan Aradori'den gelecek ekstra bir katkı Ergin Ataman ve talebelerinin Litvanya'dan tur için önemli bir avantajla dönmesini sağlayacaktır. Ergin Ataman demişken, onun da sorunlarla birlikte motivasyonunun düştüğünü gözlemliyorum. Haftasonundaki maçta adeta kenarda maçı izliyordu. Zaman zaman yaptıklarını eleştirsek de Ergin Hoca'nın da hırslı kişiliğini tekrar hatırlaması gerekiyor.
Her ne kadar sarı kırmızılılarda iç sorunlar giderek artsa da temsilcimizin bu zorlu maçı 5-10 sayı arasında kazanacağını umuyorum.Galatasaray Liv Hospital'e kritik Neptunas Klaipeda maçı öncesi başarılar diliyor, İstanbul'a galibiyetle dönmelerini diliyorum.

0 comments:

Yorum Gönder