8 Kasım 2014 Cumartesi

Kobe zirvede... Peki ya Lakers?

NBA'de yaklaşık 10 gün önce başlayan normal sezonun "maç başına sayı" liderliğinde, oynadığı 5 maçta elde ettiği 27.6 sayı ortalama ile Kobe Bryant bulunurken, super yıldızın takımı Los Angeles Lakers bu beş maçın tamamını kaybederek Batı Konferansı'nın dibine demir attı.
 
 
Geçen sezonun önemli kısmını sakatlık yüzünden parkelerden uzak geçiren ve yokluğunda Lakers'ta eksikliği oldukça hissedilen Bryant'ın bu sezon geri dönüşüyle birlikte sergileyeceği performans merakla beklenmekteydi. Sezona Rockets karşısında alınan yenilgiyle başlayan Lakers'ta Kobe 19 sayı kaydederken, ilerleyen maçlarla birlikte hücum performansında artış görüldü. Suns karşısında 31, Clippers karşısında 21, Warriors'a karşı 28 sayı kaydeden ve son olarak da bir kez daha oynadığı Suns karşısında rakip potaya 39 sayı bırakan süper yıldız, bu artan performansıyla sayı krallığında zirveye yerleşmesine ragmen, Los Angeles Lakers bu maçların hiçbirinden galibiyetle ayrılamadı. Kariyerinin sonlarında olmasına ragmen hala Lakers için lokomotif görevi gören Kobe'nin yanında pota altında Hill'in gayretine diğer oyunculardan fazla bir katkı gelmemesi dikkat çekerken, Nash'in yokluğunda Lin'in Lakers'ı taşıyacak guard olup olmadığı sorusu da akılları kurcalamakta. Zira Lin'in oynatmaya değil oynamaya yönelik oyunu Kobe dışında skor yaratan oyuncu olasılığını oldukça azaltıyor. Bunun dışında kadronun genel olarak görev adamlarından oluşması ve benchten gelen katkının azlığı da henüz galibiyet gelmemesinin başlıca nedenlerini oluşturmakta.
Lakers 5 yenilgiyle başladığı sezonun altıncı maçını beş gün aranın ardından Hornets'a karşı yapacak. Sezona 6 maçta 3 galibiyetle başlayan Hornets'a karşı ilk galibiyetlerini almak için mücadele edecek Kobe ve arkadaşlarının işi hiç kolay olmayacak ama Kobe'nin yükselen hücum performansına arkadaşları da biraz ayak uydurabilirse neden olmasın diyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder