18 Kasım 2014 Salı

Karşıyaka’nın Euro Cup karnesi

Euro Cup’ta ülkemizi F Grubu’nda temsil eden Pınar Karşıyaka oynadığı beş maçta aldığı 3 galibiyet 2 yenilgi ile ilk devreyi Lokomotiv Kuban ve PAOK’un ardından üçüncü sırada tamamladı. Gruba kendi sahasında iki uzatmalı PAOK yenilgisiyle başlayan Kaf Kaf, ardından gelen 3 maçlık galibiyet serisine Lokomotiv Kuban deplasmanında son verdi ve üçüncü sıraya yerleşti.
 
 
Pınar Karşıyaka’nın maçlarına baktığımızda üç ismin öne çıktığını görüyoruz: 19 sayı, 4 ribaund, 4.2 asist, 1.8 top çalma istatistikleri yakalayan oyun kurucu Bobby Dixon KafKaf’ın en skorer ismi olurken, pota altındaki etkili gücü Juan Palacios 18.2 sayı, 9 ribaund, 1.2 top çalma ve bir diğer ABD’li Jon Diebler da 16 sayı, 4.6 ribaund, 2.6 asist ile öne çıkan diğer oyuncular oldular. Dixon her zamanki gibi Karşıyaka’nın lokomotifi olurken, maçların büyük bölümünde sahada kalarak zaman zaman fazla yıprandığı dikkati çekti. Dixon 19 sayı ortalamasıyla aynı zamanda Euro Cup’ın en skorer üçüncü ismi oldu. ABD’li oyun kurucu kaydettiği 21 üç sayılık isabetle de bu kategoride de ilk 3’te yer aldı. Geçtiğimiz sezon pota altında Batista gibi sırtı dönük etkili bir güce sahip olan Kaf Kaf’ta bu sezon daha çok yüzü dönük oynamayı seven Palacios sahne alırken istatistiksel anlamda Batista’yı aratmadı. Palacios 9 ribaund ortalamasıyla kupanın en ribauntçu oyuncusu durumunda. Diebler ise hem skor hem savunma hem de basketbol zekasıyla katkı sağlarken 14/27 (%52)’lik üç sayı yüzdesiyle bu kategoride Euro Cup’ın üst sıralarında yer aldı. Pınar Karşıyaka’da diğer isimlerden Gabriel 9.8 sayı ortalamasıyla hücuma katkı sağlarken atletik yapısı ve dış şutlarına rağmen, sıradan bir yabancıdan öteye gidemedi. Pınar Karşıyaka’da Türk oyuncularıların katkısı ise oldukça sınırlı kaldı. Yunus ve Barış aldıkları sürelerde 4.8 ve 4 sayı ortalamalarıyla az da olsa katkı verirlerken Soner, Ceyhun, Mutlu ve İnanç gibi isimler ise gerektiğinde süre alıp takımın yorgunluğunu alma dışında bir katkı veremediler.

Kaf Kaf takım istatistiklerinin birçoğunda genelde orta sıralarda yer alırken, en dikkat çekici istatistiklerden biri ise asistler oldu. Maç başına sadece 14.8 asist yapan ve sayıların çoğunun skorer isimlerin bireysel çabalarından geldiği dikkati çeken yeşil kırmızılılar bu alanda Euro Cup’ın en kötü dördüncü takımı oldular. Özellikle oyunun Dixon’un üzerine fazla kaldığı anlarda ve dış şut bulamadığı maçlarda zorlanan Kaf Kaf, zaman zaman yaptığı baskılı ön alan savunması sayesinde de top çalarak hızlı hücumlardan sayılar buldu. Yeşil kırmızılı temsilcimizin en olumsuz yanı ise zaman zaman oyundan tamamen kopup rakibe verdiği seriler. Ardarda yenen birkaç sayı, özellikle deplasman maçlarında motivasyonu çok çabuk düşürürken, ardından gelen düzensiz hücumlar Karşıyaka’nın bir anda geri düşmesine ya da farklı önde oldukları bir maçı tehlikeye atmalarına neden olabiliyor.
Pınar Karşıyaka ikinci devre maçlarına PAOK deplasmanında başlayacak. Evinde kaybettiği rakibi karşısında deplasmanda alınacak minimum 7 sayılık bir galibiyet, kalan dört maçın üçünü kendi sahasında oynayacak Kaf Kaf için ikincilik yolunda oldukça kritik. Selanik deplasmanında yeşil kırmızılı temsilcimize başarılar diliyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder