28 Temmuz 2014 Pazartesi

Konya'da ikinci tur maçları başlıyor

Konya’da devam eden U18 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci tur maçları bugün başlarken gençlerimiz gruptaki ilk maçlarında Karadağ ile mücadele edecekler. İlk turda Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan’ı yenen, Bosna Hersek’e ise boyun eğen millilerin ikinci tur grubunda, ilk turda alınan sonuçlar sonrası ilginç bir durum hakim. Türkiye’nin çıktığı gruptaki diğer maçta Yunanistan’ın Bosna’yı mağlup etmesi ile tur atlayan tüm takımların galibiyet sayıları eşitlenirken, çapraz gruptan gelen Karadağ, İspanya ve Sırbistan’ın da ikinci tura birer galibiyetle gelmesi sonrası, F Grubu’ndaki tüm takımların eşit şartlarda başlaması söz konusu oldu.
 
 
İlk tur gruplarında beklenilenden daha fazla zorlanan milliler, ilk günkü antreman havasındaki Çek maçının ardından, Bosna’ya karşı turnuvanın yıldız adaylarından Atic’i durduramayarak yenilirlerken, son maçta ise son ana kadar başa baş geçen maçta Egemen ve Okben’in çabalarıyla Yunanistan’ı mağlup ettiler ve ikinci tur grupları için galibiyeti hanelerine yazdırdılar. İkinci tur öncesi takımımıza baktığımızda tek başına öne çıkan bir oyuncunun olmadığı göze çarparken, turnuva öncesi yıldız adayları arasında dikkat çeken Egemen Güven’in ikinci turda biraz daha fazla ön plana çıkmasını bekliyoruz. Egemen yanında Ege, Tolga, Okben, Furkan gibi isimlerin de patlama yapma ihtimalleri bulunurken, Obradovic’in elinden geçen Ayberk ve Berk gibi gençler de kenardan gelip katkı yapmaya elverişli. Belki de ayyıldızlılar açısından sorumlulukların dağıldığı bu geniş rotasyon önemli bir avantaj. İlk rakibimiz Karadağ Petar Popovic, Aleksa İliç, Zoran Nikolic üçlüsüne fazlasıyla bağımlıyken, Sırbistan’da ise Lazarevic, Vucetic, Ostojic üçlüsü dikkat çekiyor. Birkaç sene öncesine kadar ciddi beklentiler olan Peno’nun henüz rüşdünü ispat edemediğini görüyoruz. Milliler’e fiziksel olarak en yakın ekip olarak dikkat çeken İspanya’da ise Marc Garcia, Francisco Alonso, Yankuba Sima isimleri göze çarpıyor. Özellikle ilk turda pota altı savunmasında verdiğimiz açıklar İspanya karşısında tekrarlanmamalı.
U20’deki Avrupa Şampiyonluğu sonrası ev sahibi olduğumuz bir alt jenerasyonun da ellerinden geleni sahaya koyup oyunlarını bir madalya ile taçlandırmalarını bekliyoruz. Bayramın ilk gününde Karadağ galibiyetiyle ikinci tura başlayıp Pazar günü de finalde kupayla biten bir hafta olması dileğiyle. Attığınız şut sayı olsun çocuklar!

1 yorum: