29 Temmuz 2014 Salı

Karadağ'ı Egemen ile geçtik. Sıra geldi İspanya'ya

U18 Gençler Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci tur grubu ilk maçında Karadağ ile karşılaşan Genç Milli takımımız, ikinci devredeki etkili performansıyla sahadan 78-63 galip ayrılarak dengeli grupta önemli bir avantaj elde etti. 15 sayılık fark sayesinde averajla da liderliğe yükselen milliler, gruptaki ikinci maçında bu akşam İspanya ile karşılaşacaklar. Milliler maçı kazandığı takdirde büyük olasılıkla çeyrek finali garantileyecek.
 
Dün akşamki karşılaşmanın ilk iki çeyreğinde beklenen basketbolun uzağında oynamalarına rağmen, ikinci çeyreğin sonlarında gelen dış şutlarla skoru dengede tutan milli takımımız pota altı savunmasında zayıf kalıp, dışardan da Popovic’i tutmakta zorlanınca soyunma odasına 36-38 geride gitti. İlk yarıda özellikle pota altında Nikolic’in fiziğiyle Ege ve Egemen’e karşı üstünlük kurması sonrası Ege dört, Egemen de iki faulle kenara gelirlerken, bu ikilinin kenara geldiği anlarda Okben’in dört numaradan önemli katkılar yaptığı görüldü.
İkinci devre ise tamamen ay yıldızlı gençlerimizin üstünlüğünde geçti. Devrenin milliler adına ilk 10 sayısı Egemen Güven ile gelirken, milliler hem skordaki hem de psikolojik üstünlüğü ellerine aldılar. Savunmada tam saha baskı yapan gençlerimiz, Karadağ’ın hücuma rahat çıkmasına engel olurken, ribaundlarda da Egemen’in etkinliği ve blokları ile farkı açmaya başladılar. Egemen’in ciddi bir karakter sınavı verdiği maçta, genç yıldızın kenarda olduğu dakikalarda da Ege, Doğuş, Tolga, Okben kritik katkılarda bulunarak rakibin gardının düşmesini sağladılar. Maçın sonunda 15 sayılık galibiyet millilerimizin hanesine yazılırken, Egemen 28 sayı,10 ribaund, 3 blok, Tolga Geçim 11 sayı, 4 asist, Okben Ulubay 9 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Doğuş ve Furkan da 7şer sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.
  Milli takımımız ikinci maçını bu akşam İspanya’ya karşı oynayacak. Dün Yunanistan’a kaybeden İspanya için ekstra önem taşıyan maçta alacağımız bir galibiyet bizim için büyük olasılıkla çeyrek final bileti anlamına gelecek. İspanya’nın pota altın savunmasında etkili isimleriyle bizim yıldızlarımızı durdurmaya çalışacağı çok açık. Boyalı bölgeyi etkili kullanan ya da rakibe kullandırtmayan ekibin galibiyete uzanacağını tahmin ettiğimiz maçta millilerimize başarılar dileriz.
  Son olarak bir dip not da oyun kurucularıma gelsin: Turnuvanın ilk maçları itibariyle en zayıf karnımız bir numara olarak görülüyor. Obradovic’in elinde zaman zaman kritik dakikalar alan Berk’in performansı henüz beklenen seviyede değil. Kadir’e verilen zamanın kısıtlı olması sonrası bu pozisyonda henüz istenilen seviyede değiliz. Turnuvanın geri kalanında bu anlamda da ilerleme göstermeyi umuyoruz.

1 yorum:

  1. Başarılar U18'ler. Kendi evimizde her attığınız basket olsun

    YanıtlaSil