28 Aralık 2012 Cuma

Beşiktaş önce topu sonra da maçı kaybetti


Beşiktaş Turkish Airlines Euroleague'deki ilk sezonunda başarılı bir ilk tur sonucu TOP16'ya yükseldikten sonra, dün gece TOP 16'daki ilk maçında kendi sahasında beklenen basketbolu sahaya koyamayarak yenildi. Siyah beyazlı temsilcimiz, Rus Khimki Moscow karşısında galibiyet parolasıyla çıktığı maça çok iyi başlasa da yaptığı çok sayıda basit top kaybı sonrası geriye düşerek sahadan 75-80 yenik ayrıldı. 

Maça yüksek şut yüzdesi ile başlayan Beşiktaş, ilk çeyreği 20-14 önde tamamlarken, Christopher ve Muratcan'ın üçlükleri Kara Kartal'ı 12 sayı farkla öne taşıdı: 26-14. Fakat Christopher'ın kenarda olduğu dönemde Beşiktaş'ın sayı bulmakta zorlanması ve pota altında Paul Davis'in sayılarına bir çözüm bulamaması sonucu fark erimekle kalmadı; skor üstünlüğünü de eline geçiren Khimki devreyi 39-45 önde tamamladı. Üçüncü periyotta Beşiktaş'ın bir türlü ritmini yakalayamaması sonucu farkı çift hanelere çıkaran Khimki, Planinic ve Fridzon'un sayılarıyla final periyoduna girerken 57-67'lik bir üstünlük yakaladı. Son çeyreğin başında 7-0'lık bir seri yakalayan Beşiktaş tam oyunun kontrolünü eline almak ve skor üstünlüğünü elde etmek önemli bir şans yakalasa da ard arda inanılmaz top kayıpları yaparak bu şansı elinin tersiyle itince Rivers ve Davis'in sayıları skoru tekrar 64-74'e getirdi. Geri kalan sürede Beşiktaş geri dönmek için gerekli hamleleri yapamayınca Rus ekibi sahadan 73-80 galip ayrıldı. 
Beşiktaş ribaundlarda rakibine 37-27 üstünlük sağlasa da, yaptığı 20 top kaybı ile maçı rakibine armağan ederken, 20 sayı kaydeden Patrick Christopher, 15 sayı ile Daniel Ewing ve karşılaşmayı 12 sayı, 5 asist ile tamamlayan Curtis Jerrells'ın çabaları siyah beyazlılar için yeterli olmadı. BC Khimki'de ise Vitaly Fridzon 4/5 üç sayı isabeti ile 20 sayı, 5 ribaund, 5 top çalma, Paul Davis 17 sayı, 4 ribaund ve Zoran Planinic 13 sayı, 9 asist, 5 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

0 comments:

Yorum Gönder