24 Aralık 2012 Pazartesi

Ankara derbisi TED Kolejliler'in oldu

Beko Basketbol Ligi 12. haftasında iki Ankara ekibini karşı karşıya getiren maçta TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom'a acımadı: 55-89. Sezon başından beri bir türlü istediği formu yakalayamayan Türk Telekom bu maça da oldukça kötü başlayarak ilk yarı boyunca sadece 23 sayı
bulabildi: 23-47. Mütevazi ama dengeli kadrosuyla, bu sezon özellikle gününde olduğu zaman basketbolseverlere zevk veren bir basketbol sahaya yansıtan TED Ankara Kolejliler ise yaptığı iyi savunma yanında Stanojevic ve Plisnic'in sayılarıyla oyunun kontrolünü maç boyunca elinde tutmasını bildi ve maç sonunda 34 sayılık bir galibiyeti cebe indirdi. 
En skorer isimlerinden Penney'in sadece 6 sayıda kaldığı maçı 89 sayı atarak böyle bir galibiyete imza atmaları takımın dengesinin ve takımda havanın en önemli göstergelerinden biri olsa gerek. TED Ankara Kolej şüphesiz ki iyi yolda ve iyi gününde zirvede küçük çaplı depremler yaratabilecek kalitede bir ekip. Türk Telekom için ise tehlike çanları çalıyor sanki. Kağıt üzerinde kaliteli ve yüksek maliyetli isimlerin küme düşme hattına bu denki yakın olması kabul edilebilir bir şey değil. Bunu da ayrı bir yazıda paylaşırız. 
Maça dönecek olursak TED Kolej'de Jovo Stanojevic 26 sayı, 7 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Vanja Plisnic 16 sayı, 4 ribaund, 4 asist kaydetti. Türk Telekom'da ise çift hanelere ulaşan tek isim 14 sayı, 5 asist ile oynayan Dee Brown oldu.

0 comments:

Yorum Gönder