25 Eylül 2012 Salı

Tofaş'a grupların kapısı açıldı

EuroChallenge Cup ön eleme turu ilk maçında Estonya deplasmanında Rakvere Tarvas ile karşı karşıya gelen Tofaş, rakibini farklı bir şekilde mağlup ederek Bursa'da rövanşa öncesi büyük bir avantaj elde etti: 106-76. Rövanş maçını 2 ekimde Bursa'da yapacak olan Tofaş, bu sonuçla büyük olasılıkla gruplara kalmayı garantiledi.
İki takımın da savunmayı ikinci plana atarak başladığı maçın ilk çeyreği tam bir sayı düellosu şeklinde geçti ve Heyvelt'in 16 sayı, 6 ribaund ile kapattığı ilk çeyrek 27-33 Tofaş'ın üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyrekte Burtt'u da devreye sokan Tofaş skor opsiyonlarını artırdı. Çeyrek sonunda Burtt'un da 18 sayıya ulaşmasıyla farkı çift hanelere çıkaran Tofaş soyunma odasına 56-47 önde gitti. Üçüncü çeyreğe de üstü oyununu devam ettirerek başlayan Tofaş, yorgunlukla beraber rakibin hücum yüzdesi de düşünce farkı giderek açtı ve sahadan 106-76 galip ayrıldı.
Tofaş'ta tüm oyuncular forma giyme şansı bulurlarken, 28 sayı, 7 ribaund ile oynayan Joshua Heytvelt maçın yıldızı oldu. Temsilcimizde ayrıca Steven Burtt 20 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Chinemelu Elonu 14 sayı, Can Altıntığ da 11 sayı, 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Estonya ekibinin en skorer ise 17 sayı kaydeden Clarence Jackson oldu.

0 comments:

Yorum Gönder