3 Eylül 2012 Pazartesi

''Beş kişiye karşı oynamadık.''

Paralimpik Oyunları'ndaki dörüncü maçında İspanya ile karşılaşan Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol Takımımız, maçtan 67-64'lük skor ile mağlup ayrıldı. Bu mağlubiyet ile grubu 2. sırada bitirme şansı azalırken, yarın G.Afrika'yı yenmesi halinde gruptan en kötü 3. sırada çıkmayı garantilemiş olacak.

Maça Özgür ve Cem'in basketleriyle hızlı başlayan milli takımımız 7-0'lık seri ile öne geçti. Ancak İspanyolların tecrübeli isimleri Garcio Moreno ile Garcio Pererio ile 6-0'lık seri bulan İspanya, bizi yakalamayı çabukcak başardı. Periyot karşılıklı basketlerle geçilirken, İsmail'in son saniye üçlüğü ile periyotu 14-13 önde kapamayı başardık.
Maç boyunca pek uygulayamadığımız pota altı oyunları, ve atamadığımız orta mesafe şutlar canımızı sıkarken, iyi savunmamızla İspanyollar'a öne geçme fırsat vermediğimiz ikinci periyotta, Özgür ve Cem dinlenirken, turnuva boyunca pek fazla tercih etmediğimiz bir beş ile sahadaydık. Ali Asker, Aytaç, Bestami, Ferit ve Deniz'le ikinci periyotta mücadele eden takımımızda Aytaç skor yükünü üstlendi ve 2. periyotta 8 sayılık bir katkı yaptık. Aytaç'ın katkılarıyla geçen, ikinci periyot 30-27'lik üstünlüğümüz ile sona erdi.
Devre arasından dönüldüğünde, çok şey değişmişti. Klasik 3.periyot sendromunu yaşayan milli takımımız, zaten pek de iyi oynayamazken, hakemler de İspanya'nın ekmeğine bal sürdüler. Gelen bir teknik faul, sayılmayan sayılar, verilen fauller ile İspanya bir anda farkı 5 sayıya çıkardı ve periyotun geri kalanı boyunca yaptığımız top kayıplarıyla farkı bir türlü kapatmayı başaramadık. Periyot skoru 21-13 iken, maçta da durum 48-43 İspanya lehine gelişmişti. Üçüncü periyottaki bir molada, koçumuzun, hakem hatalarını eleştirdiğini de televizyonlarından maçı takip edenler duymuş olabilirler. Koçumuz '' Biz beş kişiye karşı oynamıyoruz, sekiz kişiye karşı oynamıyoruz. Daha fazla efor sarfedin sözleriyle.'' hem oyuncularına seslendi, hem de hakemlere sitemde bulundu.
Dördüncü periyotun başından itibaren, oyunu iyi kontrol eden İspanyollar, ilk yarıda 1/11 ile oynayan De Paz'ın coşmasıyla, süreyi de iyi kullanarak maçın sonuna kadar farkı eritmemize izin vermedi. Son 2 dakikası taktik faullerle geçen maçta, son 10 saniyede farkı 3'e indirsek de, bir sonraki hücumda bize kalan 2 saniye, tekerlekli sandalye basketbolu için yetersiz bir süreydi ve sayı bulmayı başaramayıp, maçtan yenik ayrıldık.
İspanya'da De Paz, ilk yarısında 1/11 şut ile oynadığı karşılaşmada 7/18 ile şut atarken, 19 sayı, 8 asist, 7 ribaunt ile oynadı. İspanya'da ayrıca Zarzuela 10 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, Garcia Moreno 10 sayı, 5 ribaunt, 2 asist ve Garcia Pererio 10 sayı, 3 ribaunt, 2 asist ile mücadele etti.
Milli takımımızda ise, takımımızın yıldız ismi Özgür, bu maç pek de iyi bir performans sergileyemedi, 18 sayı, 9 ribaunt, 4 asist ve 6 top kaybı ile oynayan yıldız oyuncumuz, istatisliklerinden çok tercihleri ile iyi bir maç çıkaramadı. Ayrıca takımımızda, Cem, 12 sayı, 7 ribaunt ile oynarken, Aytaç Ercan 12 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ile oynadı.
Yarın, saat 21:00'de gruptaki son maçımızda, grubun zayıf ekibi Güney Afrika ile karşılaşacağız. Maçı kazandığımız takdirde gruptan üçüncü çıkmayı garantileyeceğiz. Daha sonrasında da İspanya-ABD maçında,  ABD'nin İspanya'yı en fazla 15 sayı ile yenmesini bekleyeceğiz, 2. sıraya yerleşmek için.

0 comments:

Yorum Gönder