11 Mart 2012 Pazar

Arena'da gülen taraf Efes oldu: 59-71

Beko Basketbol Ligi'nin 22. haftasında Karşıyaka Arena'da Pınar Karşıyaka'nın misafiri olan Anadolu Efes, sahadan 59-71 galip ayrılarak zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Ev sahibi Pınar Karşıyaka'da perşembe günkü uzatmaya giden tartışmalı Fenerbahçe Ülker maçının yorgunluğu ve psikolojik etkileri dikkat çekerken, yeşil kırmızılı taraftarlar maç öncesi ve ilk periyot boyunca tezahürat ve pankartlarla Basketbol Federasyonu ve hakemlere yoğun tepkide bulundular. 


Maça yüksek şut yüzdesiyle başlayan Anadolu Efes, 3 dakika içinde 11-0'lık bir seri yakaladı. Birkan'ın sayıları ile farkı azaltan Karşıyaka, ilk çeyrek sonuna 15-21 geride girdi. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta taraftarının da desteğiyle farkı kapatan yeşil kırmızılılar 5 dakika sonunda farkı 2 sayıya kadar
düşürdü: 28-30. Ilias Zouros'un müdahaleleriyle tekrar oyuna dönen Anadolu Efes devre arasına 44-36 önde girdi. Devrenin bitimine 1.1 saniye kala son hücum şansına sahip olan Pınar Karşıyaka Jovo Stanojevic ile 3 sayı çizgisinden isabetli bir şut bulsa da, hakem üçlüsü önce geçerli kabul ettiği bu şutu, yapılan itirazlar sonrası iptal etti ve tribünlerin yoğun tepkisine maruz kaldı.
Üçüncü periyoda iyi başlayan Anadolu Efes, Karşıyaka savunmasının yorgunluk belirtileri gösterdiği bu periyotta rahat hücum etti ve son çeyreğe 48-60 önde girdi. Final periyoduna 8-0'lık bir seri ile başlayan ev sahibi yeşil kırmızılılar, farkı 4 sayıya kadar indirse de (56-60), ard arda boş hücumlardan Allen ve Alper ile yararlanamadılar. Yakaladığı serbest atışları da cömertce kaçıran Kaf Kaf'ın aksine Sinan ve Kerem ile öldürücü dış şut isabetleri sağlayan Anadolu Efes, son 2 dakikada farkı çift hanelere çıkardı ve sahadan 59-71 galip ayrıldı.
Anadolu Efes'te Kerem Tunçeri 13 sayı (3/6 üç sayı), 9 asist, 4 ribaund, Sinan Güler 13 sayı (3/5 üç sayı), Tarence Kinsey 12 sayı ve Dusko Savanovic 9 sayı, 4 ribaund, 2 top çalma ile oynarken, Pınar Karşıyaka'da Birkan Batuk 20 sayı (4/7 üç sayı), 2 ribaund, 2 top çalma ile en etkili isim oldu. Yeşil kırmızılılarda Birkan dışında Jovo Stanojevic 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile oynarken, Goran Ikonic 12 sayı, 6 ribaund ile oynamasına rağmen, büyük bir bölümü boş olmak üzere denediği 9 üç sayı isabetinden sadece 1 isabet bularak kritik anlarda Pınar Karşıyaka'nın oyunu dengeye getirmesine engel oldu.

0 comments:

Yorum Gönder