18 Aralık 2011 Pazar

Kaf Kaf seriye bağladı: 80-71

Pınar Karşıyaka, Beko Basketbol Ligi’nin 10. haftasında Karşıyaka Arena’da konuk ettiği Erdemir’i 80-71 yenerek ligde üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. Lige ilk yedi haftadaki zorlu fikstürün de etkisiyle kötü bir başlangıç yapan Kaf Kaf, sonraki üç haftada kendisinden birer galibiyet yukarıda bulunan rakipleri Mersin BŞB, Tofaş ve
Erdemir’i yenerek sıralamada rakiplerinin üzerine çıkmış oldu.
Karşılaşmaya iyi başlayan Pınar Karşıyaka, ilk 4 dakikayı 9-2 önde geçip ilk çeyreği de Yunus Çankaya’nın son saniye üçlüğüne rağmen 17-12 önde kapattı. Önceki maçların aksine uzun süre sonra ilk kez maça iyi savunma ve istikrarlı hücum ile başlayan yeşil kırmızılılar, periyodun sonunda ise son hücum savunmasındaki hastalığını tekrarlayarak faul hakkı olmasına rağmen faul yapmayıp rakibine üç sayılık atış izni verdi. İkinci periyot karşılıklı sayılarla başlarken, periyodun sonlarına doğru oyuna ağırlığını koymaya başlayan konuk Erdemir Yunus ‘un basketiyle 37-38 öne geçip devre arasına 37-40 önde girdi. Üçüncü periyotla birlikte daha etkili olmaya başlayan ev sahibi Pınar Karşıyaka, Ikonic’in dış şutları ve savunma direncinin artmasıyla beraber önce eşitliği yakaladı (42-42), sonra da farkı açmaya başladı. Periyodun sonunda üstün olan taraf 59-53 ile Pınar Karşıyaka idi. Son çeyrekte faul problemi nedeniyle üçüçncü periyotta benchte oturan Robinson’un oyuna ağırlığını koymasıyla farkı kapatan Erdemir 4 dakika kala eşitliği yakaladı: 66-66. Bu dakikalarda hakem üçlüsü verdiği kararlarla tepki çekerken, ard arda Karşıyaka aleyhine verilen kararlar sonrası bugün nispeten sessiz olan yeşil kırmızılı taraftarlar da uykularından uyanarak takımlarına destek vermeye başladılar. Ikonic’in üç sayı isabetiyle tekrar üstünlüğü elde eden Kaf Kaf, kalan sürede farkı açarak karşılaşmadan 80-71 galip ayrıldı. Son periyotta bileğini burkarak kenara alınan İlkan Karaman’ın birkaç gün dinlendirileceği öğrenildi.
Pınar Karşıyaka’da son haftaların formda ismi Goran Ikonic 20 sayı ile en skorer isim olurken, Mire Chatman 16 sayı, 8 ribaund, 5 asist, Alper Saruhan 4/7 üç sayı isabetle 15 sayı, Jovo Stanojevic ise 12 sayı, 11 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Erdemir’de ise Antwayne Robinson 22 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ile oynarken, Gerrod Henderson 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Kzell Wesson ise 10 sayı, 10 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Pınar Karşıyaka’da Birkan Batuk sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giymezken, maç sonrası taraftarlar kendisini tribüne çağırarak moral verdiler. 



















0 comments:

Yorum Gönder