15 Aralık 2011 Perşembe

Chris Paul yeni takımı belli oldu: Los Angeles...

Günlerdir takas dedikoduları ve Los Angeles Lakers'a gidip gitmeyeceği konusu ile transfer borsasının en dikkat çeken isimlerinden biri olan New Orleans Hornets guardı Chris Paul nihayet yeni takımını buldu. Lakers takası aynı zamanda Hornets'ın da sahibi olan NBA yönetimi tarafından reddedilen Chris Paul, bu sefer bir başka Los Angeles takımı Los Angeles Clippers'ın yolunu tuttu. Paul'u Clippers'a veren New Orleans Hornets ise karşılığında guard Eric Gordon, forvet Al-Farouq Aminu, pivot Chris Kaman ve 2012 1.tur draft hakkı aldı. Bu takas ile Clippers Chauncey
Billups, Eric Bledsoe, Mo Willimas'tan oluşan guard rotayonuna bir de All-Star yıldız katarken, Chris Paul - Blake Griffin gibi iki yıldızın takıma nasıl liderlik edeceği yönündeki merak da yoğunlaştı. Clippers böylece uzun yıllar sonra ligde iddialı bir sezon geçireceğinin sinyallerini verdi.
Chris Paul 2005 NBA Draft'ında New Orleans Hornets tarafından birinci tur 4.sıradan seçilmiş ve ilk sezonunda "Yılın Çaylağı" olmuştu. Paul, altı sezonluk NBA kariyeri boyunca New Orleans forması giymiş ve toplam 425 normal sezon maçında 18.7 sayı, 9.9 asist, 4.6 ribaund ve 2.4 top çalma istatistikleri yakaladı. Paul aynı zamanda 4 kez de All-Star takımına seçildi.

0 comments:

Yorum Gönder