22 Mart 2016 Salı

Galatasaray yarı finalde

Galatasaray Odeabank Euro Cup çeyrek final rövanş maçında sahasında konuk ettiği Alman ekibi Bayern Münih'i 72-59 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Eşleşmenin ilk maçını Almanya'da son dakikalarda yaptığı basit hatalarla 10 sayı farkla kaybeden sarı kırmızılı temsilcimiz, kendi sahasında tur için gerekli 11 veya fazla farkı elde etmeyi başardı. Cimbom bu sonuçla adını yarı finale yazdırırken rakip olarak Gran Canaria - Stelmet Gora maçının kazananını beklemeye başladı. 


Karşılaşmaya hızlı başlayan ve henüz ilk çeyrekte maçı 10 sayı civarına getiren Galatasaray ilk çeyreği 23-14 önde kapattı. İkinci çeyrekte Lasme'nin 3 faulüne rağmen topu pota altına indirmekte ısrar eden Cimbom, Göksenin'in önderliğinde savunma sertliğini de her dakika artırarak devre sonunda 18 sayılık farkı yakaladı: 43-25. 

Verilen devre arası Alman temsilcisine yararken, üçüncü çeyrekte Galatasaray hücum etmekte oldukça zorlandı. 10 dakikada sadece 11 sayı bulan temsilcimiz farkın nispeten kapanmasına engel olamasa da son 10 dakikaya girilirken 54-45 öndeydi. Final periyodunda Lasme'nin beşinci faulünü alması Galatasaray'ı zor durumda bıraktı. Üçüncü çeyrekteki hücum kısırlığı devam etse de, savunmadaki direnç farkın kapanmasına engel olurken, Sinan'ın 24 saniye bitiminde kazandırdığı üçlük belki de maçın dönüm noktası oldu. Tekrar canlanan ve farkı tekrar çift hanelere çıkaran sarı kırmızılılar son dakikadaki serbest atışları da kaçırmadı ve sahadan 72-59 galip ayrılarak yarı final biletini aldı. 


Taraftarının da desteğini arkasına alarak çok değerli bir galibiyet kazanan Galatasaray'da Errick McCollum 15 sayı ile en skorer isim olurken, Lasme'nin faul problemine girdiği akşamda pota altında sırıtmayarak 14 sayı, 3 ribaunt yapan Chuck Davis ve çok yönlü oyununu 11 sayı, 9 ribaunt, 4 asistle süsleyen Blake Shilb de dikkat çeken diğer isimler oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder