10 Ekim 2015 Cumartesi

Kaf Kaf Kartal'ı yuvasında avladı: 79-96

Basketbol Süper Ligi'nin açılış gününün son maçında Beşiktaş Sompo Japan'in sahasında konuğu son şampiyon Pınar Karşıyaka'ydı. Siyah beyazlılar maçın ilk çeyreğinden itibaren Karşıyaka'nın hızlı basketbolu karşısında zorlanırken, ilk çeyrekte çift hanelere çıkan farkı bir daha kapatamayarak sahadan 79-96 yenik ayrıldılar. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka ise oyun kurucusu Joe Ragland'dan yoksun çıktığı karşılaşmada, yeniden yapılanmaya rağmen halen eski gücünde olduğunun sinyallerini verdi. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğinde oldukça hızlı bir basketbol vardı sahada. Beşiktaş'ın koç kaynaklı hızlı hücumu seven basketboluna benzer bir stille karşılık veren Karşıyaka, pota altında da Iverson'u çok iyi kullanınca ilk 10 dakikayı 16-28 önde geçti. İkinci çeyrek başında Beşiktaş'ın Seeley ve Cenk ile bulduğu 3 üç sayılık isabet takımın savunmada direncini artırsa da, Palacios'un yüksek posttan imza şutları Karşıyaka'nın farkı korumasını sağladı. Karşılıklı sayılar ardından oyuna tekrar giren Gabriel ve Iversion ile sayılar bulan Kaf Kaf devrenin bitimine 3.5 dakika kala 25-46 ile 21 sayılık farkı yakalarken, devreyi de 37-53 önde tamamladı. İlk yarıda Colton Iverson 7/8 isabet ve 16 sayı ile pota altını domine ederken, Kenny Gabriel de 10 sayı, 5 ribaunt ile Karşıyaka'nın yakaladığı farkta önemli pay sahibi oldu. Karşıyaka aynı zamanda ribauntlarda 23-11, asistlerde ise 12-9'luk üstünlük elde etti. 

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken Wolters'in ard arda top kayıpları ve Karşıyaka'nın yüksek üç sayı isabeti sonrası yeşil kırmızılılar tekrar farkı açmaya başladı. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala skoru 46-70'e getiren Kaf Kaf'ta rotasyondaki 12 oyuncu da sahada erkenden yer almaya başladı. Final periyoduna 52-74 önde giren Pınar Karşıyaka son çeyreğin büyük bölümünü ikinci beş, hatta Egemen ve İnanç'a da süre vererek tamamladı. Bu kadrolarla da başa baş geçen oyunda Beşiktaş farkı azaltmak için yeterli hamleleri yapamazken, Karşıyaka Can dışında sahadaki tüm isimlerden sayı katkısı buldu. Beşiktaş'ta Seeley- Murphy, Karşıyaka'da ise Egemen- İnanç'ın karşılıklı sayıları sonrası sahadan 79-96 üstün ayrılan Pınar Karşıyaka lige iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Pınar Karşıyaka'da 5 isim çift haneli sayılara ulaşırken, Colton Iverson 18 sayı (8/9 saha içi), 5 ribaunt; Kenny Gabriel 16 sayı (4/5 üç sayı), 5 ribaunt, 2 blok; Kenan Sipahi de 12 sayı, 5 asist yaptılar. Yeşil kırmızılılarda genç Egemen Güven ise sahada yer aldığı 11 dakikada 4/4 saha içi isabetiyle 8 sayı ve 2 ribaunt yaparak göz doldurdu. Beşiktaş Sompo Japan'de ise Cenk Akyol 13, Erik Murphy 12 ve Jerome Seeley 10 sayı kaydettiler. 

2 yorum:

  1. Beşiktaş baya rezil bir oyun oynadı. Hoca 5 haftada gönderilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dettmann'ın bu oyun tarzı geçen seneden beri biliniyordu. Taraftardan tepki gelmedikçe kovmazlar diye düşünüyorum. Zira sene başında bu bilinerek tutuldu takımda.

      Sil