21 Ekim 2015 Çarşamba

Euro Cup'ta 4 maçta tek galibiyet

Euro Cup'ta geçtiğimiz haftayı dört maçta üç galbiyetle kapatan temsilcilerimiz bu haftaki maçlarından sadece birini kazanabildiler. Kupada mücadele eden dört takımımızdan sadece Galatasaray Odeabank sahasında AEK karşısında 89-65 ile galip gelirken, Banvit kendi evinde Unics Kazan'a 79-85, Beşiktaş Sompo Japan yine kendi sahasında Avtodor Saratov'a 79-103, Trabzonspor Medical Park ise deplasmanda Romen Steaua Bükreş'e 76-71 yendildiler. 


Tek galibiyetimizi alan Galatasaray Odeabank, ilk yarısında skor üstünlüğünü elde ettiği maçta Yunan ekibi AEK'yı farklı yenerken, maçın yıldızları 25 sayı, 6 asist ile Errick McColumn ve 5/5 üç sayı isabeti ve 21 sayı ile Göksenin Köksal oldular. Galatasaray'da Neptunas karşısında 32 sayı kaydeden McColumn iki maç sonunda 28.5 gibi dikkat çekici bir sayı ortalaması elde etti. Sarı kırmızılılar bu sonuçla grupta 2'de 2 ile yollarına devam etmiş oldular. 

İlk haftayı kendi sahasında Aris karşısında galibiyetle kapatan Trabzonspor Medical Park ise Romanya'da beklemediği bir yenilgi aldı. Grubun en az şans tanınan ekibi konumundaki Steaua Bükreş karşısında maçın başından itibaren bir türlü üstünlüğünü kabul ettiremeyen bordo mavililer rakibin dış şutlarına bir çözüm bulamayınca 76-71'lik yenilgiye engel olamadılar. Özellikle son çeyrekte maçı kendi lehine çevirmek için birçok fırsat yakalayan Trabzonspor acemice yaptığı hatalarla maçı adeta rakibine hediye etti. Haftasonu oynanan lig maçında sakatlanan Velickovic'in eksikliğini fazlasıyla hisseden Trabzonspor'da Tarence Kinsey 21 say, 6 ribaunt , Andrija Stipanovic ise 13 sayı, 5 ribaunt ile ayakta kalabilen isimler oldular. Maçın en dikkat çekici istatitiği ise ev sahibi ekibin hanesindeki 24 asist ve bu asistlerle gelen %52 (10/19)'lik üç sayı isabet yüzdesiydi. Trabzsonspor bu sonuçla kupadaki ikinci maçında ilk kez mağlubiyetle tanışmış oldu.


İlk yenilgisini alan bir diğer temsilcimiz ise Beşiktaş Sompo Japan oldu. İlk maçında Litvanya deplasmanından çok değerli bir galibiyetle ayrılan siyah beyazlılar kendi sahalarında Rus Avtodor Sarotov karşısındaki farklı bir yenilgi aldılar: 79-103. Üstünlüğü henüz ilk çeyrekte rakibine kaptıran (16-30) Beşiktaş, farkın artık açıldığı son çeyrek dışında rakibine hiç direnemedi. Ribauntlarda 33-48, asistlerde 14-24, üç sayı isabet yüzdesinde ise %21-%50 gibi farklarla rakibinin gerisinde kapan Kartal, sahadan da 24 sayı farkla mağlup ayrıldı. Beşiktaş Sompo Japan'de Maciej Lampe 21 sayı, 11 ribauntla farklı galibiyette direnen tek isim olurken, Nate Wolters 13, Trammell Darden ise 11 sayı ile çift hanelerde sayı üreten diğer isimler oldular. 

Euro Cup'taki diğer temsilcimiz Banvit ise geçen hafta deplasmanda aldığı yenilgi sonrası, bu akşam kendi sahasında Unics Kazan'a karşı da yenilgi alarak kupaya 2'de 0 ile başladı. Banvit özellikle ilk yarıda konuk ekibin Litvanyalı skoreri Milaknis'in 6/6'lık üç sayı isabetine engel olamazken, farkın bu periyotta açılmasına engel olamadı. Maç boyu geride götürdüğü skoru son çeyrekte bir ara 4 sayıya indirse de basit hatalarla 71-76 yenilmekten kurtulamadı. 

2 yorum:

  1. Geçen haftanın tam tersi olmuş. Daimi kaybeden de Banvit olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Hepsine üzüldük ama en üzücüsü grubun en zayıf takımına yenilen Trabzonspor'un yenilgisi oldu. Velickovic'i çok arıyorlar. Odom da bekleneni veremiyor. Malesef kendi bacaklarına sıktılar.

    YanıtlaSil