16 Ekim 2015 Cuma

Darüşşafaka Doğuş Euroleague'e galibiyetle başladı: 83-74

Turkish Airlines Euroleague'e ilk kez katılan ve grubundaki ilk maçında kendi sahasında İtalyan Dinamo Banco di Sardegna Sassari'yi konuk eden Darüşşafaka Doğuş, uzatmaya giden maçtan 83-74'lük bir galibiyetle ayrılarak Euroleague'e galibiyetle "merhaba" dedi. Normal süresi 66-66 biten karşılaşmanın uzatma devresinde üstün bir oyun sahaya koyan Darüşşafaka böylece Avrupa kupalarına moralli bir başlangıç yapmış oldu. 


Karşılaşmaya tutuk başlayan ve ikinci çeyrekte bir ara 11 sayı ile geri düşen temsilcimiz, Semih Erden, Ender Arslan ve Emir Preldzic'ten bulduğu sayılarla önce farkı kapattı, ardından da Milko Bjelica'nın 5 sayısıyla devreyi 32-31 önde tamamladı. Bu devrede aslında sahaya iyi bir basketbol yansıtamayan Daçka, atletizme dayanan bir kadroya sahip Sassari'nin olması gerekenden fazla şuta dayalı basketbolu tercih etmesi ve yüzdesiz hücumlarıyla devre sonunda üstünlüğü elde etti. Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle geçerken final periyodunun ilk yarısında Haynes ve Stipcevic'i durdurmakta zorlanan Daçka bitime 1 dakika kala 61-66 gerideydi. Alınan mola sonrası önce Gordon'un mükemmel asistinde Slaughter'ın sayısı, ardından da Bjelica'nın 3 sayılık atışı ile isabet bulan yeşil siyahlılar maçı 66-66 ile uzatmaya taşıdılar. Uzatma periyodunda Slaughter, Redding ve Gordon üçlüsüyle sayılar bulan ve savunmada da hata yapmayan Darüşşafaka sahadan 83-74 galip ayrılırken, Euroleague'e de galibiyetle başlamış oldu. 


Darüşşafaka Doğuş'ta Milko Bjelica 15 sayı, 7 ribaunt ile en skorer isim olurken, Jamon Gordon 12 sayı, 7 asist, Reggie Redding de 12 sayı, 9 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Emir Preldizc de 7 sayı, 7 ribaunt, 8 asist yaparak hiçbir istatistikte çift haneye ulaşmasa bile maçın en verimli isimlerinden biri oldu. Sassari'de ise Rok Stipcevic 14 sayı ile takımın sayı lideri oldu. 

1 yorum:

  1. Kötü bir başlangıç sonrası çok güzel bir galibiyet. Gordon bu takım için çok önemli. Devreye girdiği anda Daçka bir seviye yukarı çıkıyor. Emir'in istatistiği de dikkat çekici

    YanıtlaSil