23 Ekim 2015 Cuma

Daçka deplasmanda mağlup: 86-76

Turkish Airlines Euroleauge'de geçtiğimiz haftaki ilk maçından galibiyetle ayrılan Darüşşafaka Doğuş, Euroleague serüveninin ilk deplasman maçında Alman Brose Basket ekibi karşısında 86-76'lık bir mağlubiyet aldı. D Grubu'ndaki ilk maçında Unicaja karşısında yenilgi alan Brose Basket ise sahasında aldığı galibiyetle temsilcimizle galibiyet sayısını eşitledi. 


Jamon Gordon'un sayılarıyla başlayan ilk çeyrekte iki takım da karşılıklı hatalar yaparak birbirleriyle yarıştılar. Darüşşafaka tarafında bu sezon ilk beşte görmeye alışmadığımız Oğuz Savaş ilk beşte maça başlarken, ard arda yaptığı hatalar iyi başlayan Daçka'nın hızını kesti. Brose Basket ise Zisis ve Wanamaker'ın top kayıplarıyla ritmi bulamayınca öne fırlayan bir ekip olmadı. Daçka Serhat'ın dış şutlarıyla sayılar bulurken, oyunun savunma tarafında Alman ekibinin üçlük isabetlerine engel olamayınca ilk çeyreği 20-13 geride tamamladı. İkinci çeyreğe iki takım da sayı bulmakta zorlanarak başlasa da, Darüşşafaka'nın savunmada her geçen saniye sertliğini kaybetmesiye beraber Brose Basket farkı açmaya başladı. Oğuz'un yerine geçen Semih de pota altında top kayıpları anlamında Oğuz'u aratmazken, hücumda da bir türlü ritmini bulamayan Daçka rakibinin farkı çift hanelere çıkarmasına engel olamadı. Kenarda Oktay Mahmuti de rakibin hızını kesecek değişiklikleri yapmakta başarılı olamayınca devre arasına girilirken skorbordda 36-27 Brose Basket üstünlüğü vardı. İlk devrede Daçka'da Serhat Çetin'in 3/3 üç sayı isabeti ve 10 sayısı dışında olumlu bir yan gözükmezken, bir devrede yapılan tam 15 top kaybı devrenin adeta özetini geçiyordu. 

Üçüncü çeyreğin başında Serhat ve Gordon ile farkı 7 sayıya indirsek de, Harris'le gelen yüzdeli hücumlar Brose Basket'in farkı korumasını sağladı. Çeyreğin genelinde farkı çift hanelerde tutarak Daçka'nın oyuna ortak olmasına izin vermeyen Brose Basket son 10 dakikaya da 67-56 önde girdi. Final periyodu Alman ekibinde Strelnieks'in peş peşe üçlükleriyle başladı. Farkı 15 sayıya kadar çıkaran Brose Basket, Darüşşafaka'nın oyunu çevirmek için gerekli mücadeleyi de göstermemesi sonrası sahadan 86-76 galip ayrıldı. Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Sassari'yi eli boş gönderen Daçka böylece Almanya deplasmanında ilk Euroleague mağlubiyetini yaşamış oldu.

Darüşşafaka Doğuş'ta Milko Bjelica 16 sayı ile en skorer isim olurken, Serhat Çetin, Jamon Gordon ve Ender Arslan da 12'şer sayı ile karşılaşmayı tamaladılar. Ev sahibi ekipte ise Darius Miller ve Janis Strelnieks 13'er sayı ile skor liderleri olurkarken, Elias Harris ve Bradley Wanamaker 11'er Nikos Zisis ise 10 sayı kaydettiler. 

1 yorum:

  1. Darüşşafaka'nın ilk maçı kazanmasına şaşırmıştım ben aslında. Bu haftaki yenilgi sürpriz gelmedi

    YanıtlaSil