21 Ekim 2015 Çarşamba

Banvit ışık vermiyor: 79-85

Euro Cup D Grubu'nda geçtiğimiz hafta ilk maçını kaybeden Banvit, bu akşam Bandırma'da konuk ettiği Rus Unics Kazan karşısında da beklenen basketbolu sahaya yansıtamayarak sahadan 79-85 mağlup ayrıldı ve hayal kırıklığı yaratmaya devam etti. Özellikle ikinci çeyrekte rakibin dış şutlarına çözüm bulmakta zorlanan Banvit, maçın geri kalan kısmında farkı kapatmak için elinden geleni yapsa da mağlubiyete engel olamadı. Bu sonuçla gruptaki ikinci maçından da yenilgiyle ayrılan Banvit'te oyunu yönetecek oyun kurucu sıkıntısı devam ederken, kenardan müdahalenin yetersizliği gelecek için de fazla ışık göremememize neden oldu. 


Karşılaşmanın ilk çeyreğinde oldukça etkisiz olan ve hücum setlerini bir türlü sonuca yansıtamayan Banvit, Fortson'un oyun kurucu pozisyonunda bir kez daha beklenen performansın altında kalması sonrası sayı bulmakta zorlandı. Vidmar'ın gayetlerine rağmen savunmada da çok hata yapan ve kolay sayılar yiyen Banvit, çeyreği 14-20 geride tamamladı. İkinci çeyreğe AJ Slaughter'ın devreye girmesiyle hızlı başlayan Banvit, 7-0'lık bir seriyle 21-20 öne geçti. Tam momentumu değiştirdik derken, Litvanyalı şutör Milaknis'in düşünmeden elinden çıkardığı ard arda üçlükler Rus ekibine tekrar üstünlüğü getirdi. Ardarda gelen üçlüklerle savunma konsantrasyonu iyice bozulan Banvit, Milaknis'i boş bırakmaya devam edince Litvanyalı oyuncu serisini 6/6'ya çıkarırken, oyundan iyice kopan temsilcimiz devre arasına 33-43 yenik gitti. 


Soyunmda odası dönüşü Banvit yine beklenen patlamayı yapamazken, çeyreğin geneli Rus temsilcisinin kontrolü altında geçti. Karşılıklı sayılarla geçen çeyrekte 17-22'lik bir 10 dakika skoru elde eden Unics Kazan son çeyreğe girerken 50-65'lik üstünlüğü yakaladı. Final periyoduna Dominique Johnson'un gayreti ve sayılarıyla giren Banvit son 5 dakikaya girerken farkı 9 sayıya kadar düşürdü: 64-73. Savunmada da direnci artan temsilcimiz skoru dengeleme yolunda ümitlense de, Johnson ve Fortson'dan iki hücum ardarda gelen hatalı hücum tercihleri Banvit'in hızını kesti. Milaknis ve Langford'un sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermeyen Unics Kazan sahadan da 79-85 galip ayrıldı ve temsilcimizin ikinci maçında galibiyetle tanışmasına izin vermedi. 

2 yorum:

  1. Selçuk Ernak elindeki takımı iti etüt edemiyor. Gerçi takım kurma aşamasında da ne kadar başarılı olunduu tartışılır.

    YanıtlaSil
  2. İlk yarıda potamızda arka arkaya üçlükler yerken müdahale gelmemesi kabul edilebilir gibi değildi bana kalırsa da. Sonlara doğru maçı çevirecek noktaya getirdik herşeye rağmen ama yeterli olmadı

    YanıtlaSil