12 Temmuz 2015 Pazar

Universiade'ta finalistler oldu

Güney Kore'nin Gwangju kentinin evsahipliğini yaptığı Dünya Üniversite Oyunları (Universiade 2015)'te basketbol branşında son gün öncesinde hem erkekler hem de kadınlarda finalistler belli oldu. Erkeklerde yarı final maçlarında Rusya'yı 78-68 yenen Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya'yı 59-49 ile geçen Almanya finalist olarak adlarını finale yazdırırlarken, kadınlarda ise finalin adı ABD- Kanada oldu. 


Erkekler finalinde mücadele edecek iki takım Almanya ve ABD sahaya çıktıkları tüm maçları kazanırlarken, ABD ilk tur gruplarında millilerimizle aynı grupta yer aldı. Aynı zamanda grubun açılış maçı niteliği taşıyan ilk maçı 66-57 kazanan ABD, sonrasında da finale kadar yenilgi yüzü görmedi. 


Kadınlarda ise yine hem ABD hem de Kanada finale namağlup gelirlerken, ABD yarı finalde Japonya'yı ancak iki uzatmada geçebildi. Çeyrek finalde Avustralya karşısında da sürpriz bir galibiyet alan Japonya önünde ilk çeyrekte 14 sayı geriye düşen ABD'li bayanlar, iki uzatma sonunda sahadan 102-98 galip ayrılarak finale yükseldiler. 

Turnuvada erkeklerde mücadele eden Üniversite Milli Takımımız ise ilk tur gruplarında 2 galibiyet (İsviçre ve Şili), 3 mağlubiyet (ABD, Sırbistan, Brezilya) ile grubu dördüncü sırada tamamlarken, klasman maçlarında da sırasıyla Avustralya ve Karadağ'a yenilince 15.lik-16.lık maçı yapmaya hak kazandı. Millilerimizin 15.lik maçındaki rakibi Çin olacak. 

2 yorum:

  1. 15-16.lık nedir ya. Eskiden bu turnuvalara özen gösterilirdi. Nasıl bir kadroyla katıldık ki?

    YanıtlaSil
  2. Bu sefer tecrübesiz denilebilecek bir kadroyla katıldık. Öyle ki ligimizde, özellikle TBL'de bile aldıkları süreler oldukça kısıtlıydı kadrodakilerin. Fazla şaşırılmaması gereken bir sonuç bu bizim için.

    YanıtlaSil