12 Nisan 2015 Pazar

Batı'da son Play-Off bileti kimin olacak?

NBA'de normal sezonun sonuna yaklaşırken, Play-Off biletleri de sahiplerini buluyor. Batı Konferansı'nda 8 Play-Off yolcusunun 7'si belli olurken, son bilet için kıran kırana bir yarış sürüyor. Sezonun bitimine 3 maç kala 43'er galibiyet ve 36'şar mağlubiyeti bulunan iki takım Oklahoma City Thunder ve New Orleans Pelicans'tan biri bu üç maç sonunda Play-Off'a katılma hakkı yakalayacakken, diğeri ise sezonu kapatmış olacak.
 
 
Oklahoma City Thunder kalan üç maçını sırasıyla Indiana Pacers, Portland Trail Blazers ve Minnesota Timberwolves ile oynacak. Thunder bu maçlardan sadece Trail Blazers'ı kendi evinde konuk ederken, kalan iki müsabaka rakip sahalarda oynanacak. New Orleans Pelicans ise Houston Rockets ve Minnesota Timberwolves deplasmanlarına giderken, son maçını sahasında San Antonio Spurs ile yapacak. Bu anlamda iki ekibin de yakın zorlukta maçları olacakken Indiana Pacers'ın doğuda Play-Off mücadelesi vermesi Thunder için bu akşamki maçın kritikliğini bir seviye daha yükseltmekte. İki takımın da muhtemelen ligin en zayıf takımı diyebileceğimiz Timberwolves'u yenmesi beklenirken, Play-Off'u garantileyen diğer takımlarla oynanacak maçlarda rakiplerin maça asılıp asılmaması Batı'daki son Play-Off biletinin belirlenmesinde önemli etken olacak. Tabi bu takımların da Play-Off'taki konumlarını iyileştirmelerini istediklerini unutmamak gerek.
Bu yarışın bir başka özelliği ise oynacak 3'er maç sonunda NBA temsilcilerimizden birinin sezonu kapatacak olması. İki ekibin de pota altı rotasyonlarında önemli roller oynayan ve ilk beş sahaya çıkan Ömer Aşık ve Enes Kanter'den biri Play-Off biletini alıp, sezonu en azından 4 maç daha uzatacakken, 15 nisan gün sonunda Play-Off biletini alamayan temsilcimiz sezonu kapatıp yaz sonundaki Eurobasket hazırlıklarına başlayacak.

0 comments:

Yorum Gönder