13 Ekim 2014 Pazartesi

TBL'ye renkli başlangıç

Beko Basketbol Ligi 2014 / 2015 sezonu heyecanlı ve bir o kadar da renkli bir ilk hafta ile perdesini açtı. Maç içinde iniş çıkışların olduğu renkli ve heyecanın üst düzeyde olduğu çekişmeli maçların izlendiği ilk hafta yarın oynanacak Türk Telekom - Fenerbahçe Ülker maçı dışında tamamlandı. Tamamlanan tüm maçlar tek haneli farklarla biterken, Galatasaray Liv Hospital ve Tofaş 9 ile en büyük farkları elde ettiler.
Geçen sezonki olaylı final serisinin kaybedeni Galatasaray Liv Hospital bu sezona Uşak Sportif galibiyeti ile başladı: 94-85. İlk çeyrekten çift haneli farkı yakalayıp rakibine farkı kapatma şansı vermeyen sarı kırmızılılar Arroyo ve Pocius'un sayılarıyla galibiyete uzandılar. Arroyo'nun 23 sayı, 8 assist, Pocius'un ise 20 sayı ile dikkat çektiği maçta 13 sayı atan Furkan Aldemir de aynı zamanda 15 ribaund ile pota altına damgasını vurdu. Uşak ekibinde ise Chris Warren 21, Justin Carter 17 sayı kaydettiler.
 
 
Bursa ekibi Tofaş da lige 9 sayılık bir Eskişehir Basket galibiyetiyle başlarken (88-79) bu galibiyeti 14 sayı geride kapattığı bir ilk devre sonrası (32-46) elde ederek dikkat çekti. Tofaş'ın geri dönüşünde 18'er sayı, 5'er ribaund kaydeden Andre Smith ve Dashaun Wood önderlik ederlerken, Christopher Harris de 17 sayı, 6 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Ligin yeni takımı Eskişehir Basket'te ise Brackings'in 25 sayısı yenilgiye engel olamadı.
İlk haftanın önemli geri dönüşlerinden bir diğerine de Torku Konyaspor imza attı. Trabzon deplasmanında ilk yarıyı 36-26 geride kapatan Torku Konya, soyunma odası dönüşü sahaya koyduğu performansla son 10 dakikaya girerken üstünlüğü ele geçirip sahadan da 70-76 galip ayrılırken, Hakan Demir yönetiminde sezona iddialı giren Trabzon Medical Park kupa sonrası lige de hayal kırıklığıyla başladı. De Vries'in 19 sayı, 8 ribaund, 5 asistlik performansı, Mayo'nun 18 sayısı ve blok canavarı Sean Williams'ın 14 sayı, 9 ribaund ve 3 bloğu Konya'ya deplasman galibiyetini getirirken, ev sahibinde Randle 21, Velickovic 18 sayı kaydettiler.
Haftanın belki de en dikkat çekici maçı ise Pınar Karşıyaka ile Banvit arasında oynandı. Kupa şampiyonunu izlemek üzere salonu hıncahınç dolduran taraftarı önünde maçı baştan sona önde götüren Kaf Kaf son birkaç dakikada hücumda tıkanıp işi zora soksa da 64-60'lık galibiyete uzanmasını bildi. Pınar Karşıyaka'da DJ Strawberry ve Lee Dixon 15'er sayı kaydederlerken Diebler da 10 sayıyla skora katkıda bulundu. Banvit'te ise hücum silahlarının oldukça durgun olması dikkat çekerken, Veremeenko 13, Dragicevic ise 11 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.
Bir başka güzel maç ise Daçka ile Beşiktaş arasında oynandı. Oyunun sürekli dengede seyrettiği ve çekişmeli bir mücadele izlenirken, son çeyrekte daha az hata yapan Darrüşşafaka 74-71'lik galibiyete ulaştı. Daçka'da Darnell Brown 16 sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, Lucas Gordon 15 sayı, 7 assist ve John Surna 14 sayı ile oynadılar. Beşiktaş Integral Forex'te ise JaJuan Johnson 26 sayı, 7 ribaund ve Kerem Tunçeri 18 sayı, 7 asistle siyah beyazlıları ayakta tutmaya çalışsalar da galibiyeti getiremediler.
İlk haftanın belki de en dikkat çekici sonucu ise Gaziantep'te alındı. Maça favori olarak çıkan Anadolu Efes karşısında çok iyi direnç ortaya koyan Royal Halı Gaziantep yabancı oyuncularının etkili oyunuyla sahadan 65-63 galip ayrıldı. Antep ekibinin sahaya çıktığı kadro nedeniyle Anadolu Efes'in maç sonucuna itiraz ettiği maçta Royal Halı Gaziantep'in en skoreri 16 sayı, 6 ribaund ile Harris oldu. Earl Colloway'in de 12 sayı, 9 assist ile dikkat çektiği maçta Anadolu Efes'in en etkili ismi 19 sayı ile Stephane Lasme oldu.
Haftanın diğer maçında ise TED Kolejliler ligin yeni takımı İstanbul BŞB'ni deplasmanda 70-71 mağlup etti. Alade Aminu'nun 22 sayı, 5 ribaund ile etkili olduğu Ankara ekibinde Matthew Gatens ve Clay Tucker da 12'şer sayı ile galibiyete katıda bulundular. İstanbul ekibinde ise 5/5 üç sayı isabetiyle 15 sayı atan Tomislav Ruzic ve 13 sayı, 10 ribaund, 3 blok ile Alexander Stepheson'un çabaları galibiyete yeterli olamadı.
Beko Basketbol Ligi'nde ilk hafta maçları yarın Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak maç ile tamamlanacak.
 

0 comments:

Yorum Gönder