14 Nisan 2013 Pazar

Ligin dibi ateş çemberi


Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasına çok az bir süre kala ligde kalma mücadelesi de kızışmaya başladı. Alt sıralarda düşme korkusu yaşayan takımlar hem kendi performanslarını artırıp ekstra galibiyetler için ter dökerken, bir yandan da rakiplerinin maçlarını yakından takibe başladılar. Ligin son sırasında yer alan ve önündeki zorlu fikstür nedeniyle kurtulması da oldukça zor görülen Hacettepe Üniversitesi'nin düşmesine kesin gözüyle bakılırken, Antalya BŞB, Türk Telekom, Mersin BŞB ve Olin Edirne de düşen ikinci takım olmamak için kora kor bir mücadele veriyorlar.

Ligde dün başlayan 26. hafta maçlarının ilkinde Olin Edirne kendinden bir galibiyet üstte bulunan Mersin BŞB karşısında deplasmanda 4 farklı çok değerli bir galibiyet elde ederken aynı zamanda galibiyet sayılarını da eşitlemiş oldu. İlk çeyrekte çok yüksek hücum performansıyla tam 34 sayı kaydeden ve yakaladığı 12 sayılık farkın avantajını maç boyu kullanan Edirne temsilcisi kritik bir galibiyet elde ederken, kalan 4 haftadaki zorlu fikstürü nedeniyle daha çok diğer takımların performansını takip edeceğe benziyor. 4 maçın 3'ünü Beşiktaş, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Ülker ile oynayacak Olin Edirne, nispeten daha kolay bir rakip olan Tofaş karşısında deplasmandan mutlaka galibiyetle dönmeli. Olin'in aksine daha rahat bir fikstüre sahip olan ve maçlarını evinde oynama avantajına sahip olan Mersin BŞB'nde ise bu periyotta alınabilecek 1 veya 2 galibiyet kümede kalmanın anahtarı olacaktır. Sanırım bu süreçte de en kritik maç ligin tamamlanmasına 2 hafta kala oynayacakları Türk Telekom maçı olacak.
Türk Telekom demişken, bu süreçte kendi kaderini daha çok kendi çizecek takımların başında geldiklerini söyleyebiliriz. Banvit ve Galatasaray maçları hedef maçlar olmasa da, ard arda oynayacakları Hacettepe Üniversitesi ve Mersin deplasmanında alacakları sonuçlarla lig sonundaki yerlerini belirleyecekler. Kağıt üzerinde baktığımızda zaten buralarda olmasını beklemediğimiz Türk Telekom'un normal sezon tamamlandığında düşen iki takımdan biri olmayacağını düşünmekteyiz.
Dün Olin Edirne'nin Mersin deplasmanında aldığı galibiyet sonrası telafisi olmayan bir maçta Tofaş'ı konuk eden Antalya BŞB ise final periyoduna geride girdiği maçı galibiyetle bitirerek aradaki galibiyet sayısı farkının 2'ye çıkmasını engellemiş oldu. Fark 1 olarak kaldı kalmasına; fakat Antalya ekibinin ligde kalabilmesi için son 4 haftada rakiplerinden 2 galibiyet fazla alması gerekiyor. Zira toplamda 6 galibiyeti bulunan Antalya ekibi ligde kalma mücadelesi verdiği takımlarla oynadığı 6 maçın tamamını kaybetti ve ikili, üçlü her türlü averajda dezavantajlı durumda. Son hafta oynayacakları Hacettepe maçında muhtemelen hanelerine 1 galibiyet yazılacak bile olsa, kendi sahalarında oynayacakları Royal  Halı Gaziantep ve deplasmandaki Fenerbahçe Ülker ve Banvit maçları hiç de kolay geçeceğe benzemiyor.

0 comments:

Yorum Gönder