4 Haziran 2012 Pazartesi

Efes, Vujacic'le geri döndü!

 Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Beşiktaş seyircisinin önünde oynanan nefes kesen TBL Final Serisi'nin 3. maçını kazanan taraf 69-67 ile Anadolu Efes oldu.

 Vujacic'in final serisindeki ilk maçında maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu 14-4 ile öne geçen Beşiktaş ilk periyotu 20-9 önde tamamladı. İkinci periyotta toparlanan Anadolu Efes, özellikle Kerem Gönlüm, Cenk Akyol ve Sinan Güler'in gayretleriyle 10-0'lık bir seri yakalayıp farkı indirmeyi başardı. Üzerindeki kötü toprağı Mensah Bonsu'nun üst üste smaçlarıyla atan ev sahibi Beşiktaş, Marcelus Kemp'in de etkili olmasıyla önce farkı tekrar açtı, sonrasında da devreyi 45-33 önde kapattı.
  Aralardan toparlanarak gelmeyi başaran Anadolu Efes, devre arasından da toparlanarak geldi. Vujacic ve Kerem Gönlüm'ü durduramayan Beşiktaş, farkın kapanmasına göz yumdu. 3. periyotun ortalarına doğru yine farkı açmayı başaran Beşiktaş, periyotun sonlarında Lafayette, Vujacic, Kerem Gönlüm üçlüsüne yine engel olamayınca 4.periyota 58-56 ile girildi. Son periyotta farkın açılmasına izin vermeyen Anadolu Efes 1 sayı öne geçse de çok uzun süre önde kalamadı. Maçın son 1 dakikasında farkı 5 sayıya kadar çıkaran Beşiktaş'tan acemi sayılacak hatalar gelince, Efes önce eşitliği, sonrasında da üstünlüğü yakaladı. Bitime 20 saniye kala 2 sayı önde olan Efes, Hawkins'in serbest atışları kaçırmasıyla serinin 3. maçını kazanarak, seride durumu 2-1'e getirdi.
  Beşiktaş'ta Zoran Erceg'in 17 sayı, 10 ribaunt, 4 asist, David Hawkins'in 16 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Carlos Arroyu'nun 11 sayı, 5 ribaunt, 3 asistlik performansları galibiyete yetmezken Anadolu Efes'te müthiş bir maç çıkaran Kerem Gönlüm 20 sayı, 7 ribaunt, final serisindeki ilk maçını oynayan Sasha Vujacic 14 sayı, 2 ribaunt, Cenk Akyol ise 11 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ile oynadı.
 Serinin dördüncü maçı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 5 Haziran Salı günü saat 20:00'de oynanacak.

2 yorum: