6 Nisan 2012 Cuma

Son bilet Panathinaikos'un: 86-85


Turkish Airlines Euroleague'de İstanbul'da düzenlenecek Final-Four'a katılacak dördüncü takım OAKA'daki son maçta Maccabi'yi yenerek saf dışı bırakan Yunan Panathinaikos oldu. 2-2'lik çeyrek final serisinin son maçında kendi sahasında İsrail ekibi Maccabi Electra'yı konuk eden Panathinaikos son dakikaları nefesleri kesen mücadelede sahadan 86-85 galip ayrıldı ve seriyi 3-2 kazanarak İstanbul biletini cebine koydu.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçın ilk çeyreği 18-20 Maccabi üstünlüğüyle tamamlanırken, ikinci çeyreğin ilk dört dakikası da 24-24'lük eşitlikle girildi. Bu dakikadan sonra Diamantidis - Jasikevicius ikilisiyle etkili olmaya başlayan ev sahibi ekip, önce Diamantidis'in pota altına her penetresinde aldırdığı fauller, ardından da Jasikevicius'un basketleriyle farkı açmaya başladı. 10-2'lik bir seri ile devrenin bitimine 3:30 kala skoru 34-26 yapan Panathinaikos, devreyi de 41-32 önde kapattı.
İkinci yarının hemen başında farkı 12 sayıya kadar çıkaran (46-34) Panathinaikos karşısında Ohayon ve Hendrix'in etkili olduğu bölümde 0-12'lik bir seri yakalayan Maccabi üçüncü periyodun 4. dakikasında skora dengeyi getirdi: 46-46. Bu seriyi Kaimakoglou - Perperoglou imzalı 10-0'lık bir Panathinaikos serisi karşılık verdi: 56-46. Salonu tıklım tıklım dolduran taraftarının da desteğini arkasına alan ev sahibi ekip, yakaladığı farkı periyot sonuna kadar taşıyarak son 10 dakikaya 62-53 önde girdi. Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, fark son 5 dakikaya kadar 10 sayı civarlarında seyretti: 73-63. Blu'nun ard arda şutları ve Pnini'den gelen üçlük sonrası umutlarını artıran Maccabi, savunmasını da sertleştirip Pana hücumlarını boş çevirince Langford'un üç sayılık basketi sonrası fark 4 sayıya kadar indi: 81-77. Son dakika içinde 0/4 serbest atış atarak Maccabi'ye geri dönüş imkanı tanıyan Panathinaikos, Diamantidis'in 2/2 serbest atışıyla son 18 saniyeye de 83-79 önde girdi. Bu dakikadan sonra inanılmaz hatalar yapan Panathinakos, önce Blu'ya basket faul yapıp, ardından da Pnini'ye üç sayılık atış halindeyken faul yapınca, Pnini'nin 3/3 serbest atış isabeti sonrası bitime 9 saniye kala skor eşitlendi: 85-85. Diamantidis 5 saniye kala kendisine yapılan faulden doğan serbest atışlarda 1/2 atıp, ribaundu alan Burstein da topu rakip alana taşıyamayınca sahadan 86-85 galip ayrılan Panathinaikos Final-Four'a kalan ikinci Yunan takımı oldu.
Panathinaikos'ta 25 sayı, 6 ribaund, 3 asistle oynayan Dimitris Diamantidis maçın yıldızı olurken, Sarunas Jasikevicius da 13 sayı, 3 asistle karşılaşmayı tamamladı. Maccabi Electra'da ise David Blu kaydettiği 14 sayı ile İsrail ekibinin en skorer ismi oldu.

3 yorum:

  1. * Maçın hakemlerinden biri Tolga Şahin'di.

    * Maçın son dakikası içinde Maccabi lehine faul çalınabilecek kritik bir pozisyon taraftar etkisi de olsa gerek görmezden gelindi.

    * Detaylı analiz: Haftasonu ;-)

    YanıtlaSil
  2. OLY-PANA rekabetini canlı izlemek muhteşem olacak. 3.lük maçı olur ama muhtelemen.

    YanıtlaSil
  3. israit takımını elediği için seviniyorum :D

    YanıtlaSil