18 Nisan 2012 Çarşamba

Kayseri Kaski'den 2 flaş transfer

Bu sene Kadınlar Euro Cup'ta finale yükselerek ses getiren ve dikkatleri üzerine çeken Kayseri Kaski, gelecek sezona da iddialı gireceği sinyallerini verdi ve henüz bu sezon tamamlanmadan iki flaş transferle, bu alanda da ses getirdi. Kayseri ekibi geçtiğimiz hafta bu sezonun Euroleague MVP'si Asjha Jones'u renklerine kataraken, dün de İspanyol point guard Nuria Martinez ile iki yıllık sözleşme imzaladı.
 
1.91 boyundaki ABD'li forvet/pivot Asjha Jones, 2002'de 4. sıradan adım attığı WNBA'de Washington Mystics ve Connecticut Sun formaları giyerken iki kez WNBA All-Star seçilmişti. Avrupa'da ise bu sezon Rivas Ecopolis forması giyen Jones, sekizli finallerde 17.9 sayı, 9 ribaund ortalamaları ile MVP seçilmişti. 

1.74 boyundaki İspanyol guard Nuria Martinez ise forma giydiği birçok takımda Euroleague tecrübesine sahip olup, İspanyol milli takımının da önemli bir parçası durumunda. NBA'de de Minnesota Lynx formasıyla 16 maça çıkıp 27 sayı, 11 ribaund, 11 asist ve 5 top çaçlma kaydeden Martinez özellikle savunma yönü oldukça kuvvetli bir basketbolcu.

2 yorum:

  1. Kayseri Kaski'nin bu transferleri gelecek sezon TKBL'nin basketbol kalitesi ve Kayseri'nin Avrupa'daki geleceği için ümit veriyor.

    YanıtlaSil
  2. Haydi Kaski seneye seizi türkiyede finalde avrupada zirvede görmek istiyoruz

    YanıtlaSil