28 Nisan 2012 Cumartesi

Kartal'ın rakibi Fransız Elan Chalon


Macaristan'ın Szolnoki Olaj takımını mağlup ederek EuroChallenge Cup'ta finale yükselen Beşiktaş Milangaz'ın rakibi Fransa'nın Elan Chalon ekibi oldu. Macaristan'da devam eden Final-Four'un ikinci yarı final müsabakasında Rus Triumph Lyubertsy takımı karşısına çıkan Fransız ekibi ilk yarıdaki etkili performansıyla rakibini 84-69 mağlup etti ve finale adını yazdırdı. 

Maçın özellikle ikinci çeyreğinde yakaladığı 29-16'lık çeyrek skoruyla soyunma odasına 49-33 önde giden Elan Chalon, Rus ekibinin Jefferson ve Landry ile farkı kapatma çabalarına anında cevap vererek Triumph'un oyunu dengeye getirmesine izin vermedi. Final çeyreğine 12 sayı farkla (64-52) geride giren Ruslar, maçın bitimine 3 dakika kala McKee ile farkı 5 sayıya kadar indirse de (72-67), kalan sürede Tchicamboud ile etkili olan ve 12-2'lik bir seri yakalayan Elan Chalon sahadan 84-69 galip ayrılarak finalde Beşiktaş'ımızın rakibi oldu.
Elan Chalon'da Blake Schilb 5/5 üç sayı isabeti ile 29 sayı kaydederek maçın yıldızı olurken, Abdul Aminu 14 sayı, 10 ribaund, 2 blok ve Joffrey Lauvergne 10 sayı, 8 ribaund ile mücadele ettiler. Trimuph'ta ise Jerry Jefferson 26 sayı, 9 ribaund, 4 asist, Kyle Landry ise 14 sayı, 9 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

2 yorum:

  1. Çekişmeli bir maç olacaktır. Bana kalırsa Beşiktaş bu takımı yenip şampiyon olur.

    YanıtlaSil
  2. Çok da kolay geçmeyecek bir final maçı olacak. İyi savunma ve dünkünden daha iyi bir hücum yüzdesi gerekiyor. Zaten 6 kişilik rotasyonun sahaya sürüldüğünü düşünürsek rahat bir galibiyet alacağımız düşünülmemeli.

    YanıtlaSil