7 Nisan 2012 Cumartesi

Kaf Kaf ve Fair-Play kazandı: 99-91

Beko Basketbol Ligi'nin 26. haftasında Karşıyaka Arena'da düşme tehlikesini derinden hisseden Trabzonspor'u konuk eden Pınar Karşıyaka sahadan 99-91 galip ayrılarak bu sezonki 16. galibiyetini elde etti ve altıncı sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Trabzonspor ise kendisi için hayati önem taşıyan bu maçı da kaybederek Olin Edirne'nin iki galibiyet gerisinde kaldı ve son 4 haftaya girerken ligde kalma şansını iyice zora soktu. Bu kritik maçta takımlarını desteklemeye gelen Trabzonspor taraftarı ile Karşıyakalılar arasında fair-play ruhuna yakışan karşılıklı tezahüratlar yapılırken, maç öncesi ve sonrası iki takım taraftarı beraber basketbolcuları tribünlere çağırdılar.
Maç kaşılıklı basketlerle başlarken ilk çeyreğin sonlarındaki etkili oyunu ile öne geçen Trabzonspor periyodu 23-31 önde tamamladı. İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka, hücumda da pota altını kullanarak etkili olurken, Allen ve Chatman'ın da sayılarıyla öne geçerek yakaladığı 24-11'lik çeyrek skoru sonrası devre arasına 47-42 önde girdi. İkinci yarıya da iyi hücum ederek başlayan Kaf Kaf Stanojevic ve İlkan ile etkili olarak farkı çift hanelere çıkardı ve son çeyreğe 70-59 önde girdi. Trabzonspor ligde kalma yolunda çok önem verdikleri bu maçı çevirmek için son çeyrekte büyük bir çaba gösterdi. Özellikle Gibson'un 3 sayılık basketleriyle etkili olan bordo mavililer aradaki farkı tek hanelere indirse de tam saha prese karşı Chatman'ın sayılarına engel olamayınca sahadan 99-91 mağlup ayrıldı.
Pınar Karşıyaka'da 6 oyuncu çift hanelere ulaşırken, Mire Chatman 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Jovo Stanojevic 20 sayı, 5 ribaund, Chaisson Allen 17 sayı (4/5 üç sayı), İlkan Karaman 15 sayı, 15 ribaund, Birkan Batuk 12 sayı, 5 asist ve Goran İkonic 10 sayı, 5 asist ile mücadele ettiler. Trabzonspor'da ise Jonathan Gibson 7/12 üç sayı isabetiyle 32 sayı kaydederken, Elton Brown 16 sayı, 12 ribaund, Umut Yenice 11 sayı, 5 ribaund ve Russel Robinson 10 sayı, 6 asist ile karşılaşmayı tamamladılar.






























2 yorum:

  1. Yüksek yüzdeli bol skorlu bir maç oldu. Çok kaliteli değildi ama basketbol. İKi taraftar da centilmence beraber maçı izlediler. Helal olsun valla.

    YanıtlaSil
  2. KafKafKaf Sinsinsin Kafsin Kafsin KAFFFF

    YanıtlaSil