2 Nisan 2012 Pazartesi

Derbinin galibi Galatasaray oldu: 92-81


Beko Basketbol Ligi'nde 25. haftanın kapanış maçında karşı karşıya gelen iki ezeli rakip Beşiktaş Milangaz ve Galatasaray Medical Park'ın mücadelesinde sahadan 92-81'lik skorla galip ayrılan Galatasaray Medical Park böylece ligin zirvesindeki yerini korumuş oldu. Beşiktaş Milangaz ise bu skorla ligdeki yedinci yenilgisini alarak beşinci sıraya geriledi.

Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyrekte iki takım da üstünlüğü sırayla eline geçirirken, ilk 10 dakikayı 20-19'luk skorla Beşiktaş Milangaz önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise Galatsaray Medical Park oyunda üstünlüğünü kabul ettirdi. Kenardan gelerek önemli katkı yapan Cevher sayılar bulan ve üç sayı çizgisi gerisinden yüksek bir yüzde tutturan Galatasaray Medical Park soyunma odasına 43-38 önde girdi. İkinci devreye de çok hızlı başlayan Galatasaray sert savunmasıyla Beşitaş'a kolay sayı izni vermedi. Tutku'nun önderliğinde hücumda da yüzdeli hücumlar yapmaya devam eden sarı kırmızılı ekip son çeyreğe girerken 68-51'lik üstünlüğü yakaladı. Final periyodundan önce isabetli dış şutlar, ardından da Bonsu'nun pota altındaki etkinliği ile farkı kapatan Beşiktaş son 3 dakikaya girerken skoru 83-75'e getirse de, Tutku ve Lucas ile sayılar bulan Galatasaray Medical Park sahadan 92-81 galip ayrılan taraf oldu.
Galatasaray Medical Park'ta yeni transfer Nihad Djedovic 35 dakika sahada kalırken, 17 sayı (3/4 üç sayı), 5 asist, 4 ribaundluk performansıyla göz doldurdu. Sarı kırmızılılarda ayrıca Cevher Özer 14 sayı (3/4 üç sayı), Jaka Lakovic (3/4 üç sayı), Preston Shumpert (3/3 üç sayı) ve Jamon Lucas da 13'er sayı kaydettiler. Beşiktaş Milangaz'da ise Pops Mensah Bonsu 16 sayı, 10 ribaund, Marcelus Kemp 14 sayı (4/7 üç sayı), Mehmet Yağmur 12 sayı (4/7 üç sayı) ve Carlos Arroyo da 11 sayı, 7 asist ile mücadele ettiler.

1 yorum: