29 Nisan 2012 Pazar

Aliağa'dan Cimbom'a zirve ikramı: 83-85

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi normal sezonu son maçında deplasmanda karşılaştığı Aliağa Petkim’i son çeyrekteki mucizevi performansıyla mağlup ederek sezonu lider tamamladı. Maçın son çeyreğinde 71-58 ile farkı 13 sayıya kadar çıkaran Aliağa Petkim, geri kalan sürede Galatasaray’ın baskılı savunmasına karşı sayı bulmakta zorlanıp çok basit hatalar yapınca Galatasaray Medical Park’ın skorda dengeyi sağlayıp sahadan 85-83 galip ayrılmasına engel olamadı. Aliağa Petkim son çeyrekte öyle hatalar yaptı ki, tribünden izleyenler “ acaba kaybetmeleri mi gerekiyor” diye düşünmekten kendilerini alamadılar.

Galatasaray Medical Park maça 0-8’lik bir seri ile çok hızlı başlamasına ve ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkarmasına rağmen, Toolson’un dışarıdan bulduğu sayılarla oyuna ortak olan Aliağa Petkim, çeyrek sonunda farkı 3 sayıya kadar indirdi: 24-27. İkinci çeyrekte Toolson’a Orhan’ın da destek vermesiyle üstünlüğü eline alan Aliağa Petkim, Furkan’ın pota altı etkinliğine rağmen devreyi 47-44 üstün tamamladı. Üçüncü çeyreğe ard arda sayılarla başlayan Aliağa Petkim, Plaisted ve Toolson’un sayılarıyla farkı açarak son çeyreğe 67-55 önde girdi. Final çeyreğin ilk çeyreğinde de üstün taraf olan Aliağa Petkim 79-67’den sonra bir anda durup, üst üste top kayıpları yaparak Galatasaray’a kolay sayı imkanları verince 2-16’lık bir seri yakalayan Galatasaray Medical Park üstünlüğü ele aldı: 81-83. Son 30 saniyeye girerken (83-83) hücum hakkını elinde bulunan Aliağa Petkim, Ratkovica ile bir top kaybı daha yapınca fast break’i ve bir anlamda da maçı Galatasaray’a armağan etti ve sahadan 83-85 galip ayrılan Galatasaray Medical Park normal sezonu lider tamamladı.
Galatasaray Medical Park’ta Furkan Aldemir 23 sayı, 9 ribaund ile galibiyetin mimarı olurken, Jamon Lucas da 15 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ile galibiyete önemli katkıda bulundu. Aliağa Petkim’de ise Ryan Toolson 7/13 üç sayı isabetiyle oynadığı maçı 32 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile tamamladı.

2 yorum:

  1. Aliağa geç uyandı. Kazansalar GS ile eşleşeceklerdi. Banvit'i tercih ettiler gibime geliyor. Yarın inceleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar da belli edilmez ama yahu. Maç içinde mi akıllarına geldi yenilmeleri gerektiği?

    YanıtlaSil