28 Mart 2012 Çarşamba

Olympiakos Siena'yı ezdi geçti

Turkish Airlines Euroleague'de Montepaschi Siena karşısında seriyi Yunanistan'a 1-1 ile getiren Olympiakos, kendi seyircisi önünde rakibini üstün bir oyun sonrası farklı şekilde yenerek seride durumu 2-1'e getirdi. Sezon başından beri ilk kez salonu dolduran ateşli Yunan seyircisinin büyük desteğini de arkasına alan Olympiakos maça iyi başlayamamasına rağmen, ilk çeyreğin ortalarından itibaren sazı eline alarak Siena üzerinde kurduğu inanılmaz baskıyla sahadan farklı galip ayrıldı. Maça 3-10
öne geçip iyi bir başlangıç yapan Siena, sertleşen Yunan savunmasının etkisiyle hücum disiplininden kopmaya başladı. Maçın başında sakatlanan Dorsey yerine oyuna giren Hines'ın savunmaya kattığı sertlikle oyuna dengeyi getiren Olympiakos ilk çeyreği 14-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekle birlikte oyundaki hakimiyetini bariz şekilde ortaya koyan Yunan temsilcisi, sahadaki tüm oyuncuların skora katkı vermesi ve savunma direncinin üst düzeyde kalmasıyla devre sonunda 32-21'lik üstünlüğü yakaladı. Olympiakos savunmasıyla Siena'yı durduruken, ribaundlardaki üstünlüğü ve hücum ribaundlarıyla da pota altında ciddi bir üstünlük kurdu. Özellikle hücum ribaundları sayesinde kaçırdığı hücumlar sonrasında bile 2 ve 3. şans hücumlarını fazlasıyla buldular. Üçüncü çeyreğe de hızlı bir giriş yapan Olympiakos, Mantzaris'in sayılarıyla yakladığı seri sonrası farkı 19 sayıya çıkardı: 40-21. İkinci devredeki ilk sayılarını 4 dakika sonra bulabilen serbest atış çizgisinden bulabilen Siena, Olympiakos'un Dorsey ile kaçırdığı 4 serbest atışa rağmen farkı kapatamadı ve son çeyreğe 48-30 Olympiakos üstünlüğüyle girildi. Final periyodunda seyircisinin de artan coşkusuyla farkı açmaya devam eden Yunan ekibi, savunmada da sertliğini düşürmedi. Disiplinden kopmayan Olympiakos hücumları farkın 29 sayıya kadar çıkmasını sağlarken (66-37), bu çeyrekte Siena'nın bulduğu her sayı, Yunan taraftarların alaycı alkışlarına maruz kaldı. En azından 50 sayıyı geçme gayretiyle aslarından vazgeçmeyen Siena son dakikalarda farkı 20 sayıya kadar indirebilse de, Olympiakos sahadan 75-55 galip ayrılarak hem seride 2-1 öne geçti, hem de bu farklı galibiyetle psikolojik üstünlüğü de ele geçirmiş oldu.
Olympiakos'ta Kyle Hines 14 sayı, 9 ribaund, Kostas Sloukas 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Acie Law 10 sayı, 6 asist, Kostas Papanikolaou ve Evangelos Mantzaris 9'ar sayı ile mücadele ederken, Montepaschi Siena'da ise Bo McCalebb 15, David Andersen 12 sayı kaydedebildi. Takım istatistiklerinde ise belki de en dikkat çekici sayılar, Olympiakos'un 23-10 asist üstünlüğü ve 18'i hücum 49 toplam ribaunduna karşılık Montepaschi Siena'nın sadece 5'i hücum 29 ribaund alabilmesi oldu.

3 yorum: