30 Temmuz 2012 Pazartesi

Kirilenko Shved'in peşinden gitti

Minnesota Timberwolves geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı Alexey Shved'in ardından Rus Milli Takımı'nın bir diğer süper yıldızı Andrei Kirilenko ile de anlaşarak kadrorosunu güçlendirdi. Bu sezon CSKA Moskova formasıyla Turkish Airlines Euroleague'de başarılı bir sezon geçiren Euroleague şampiyonluğunu son saniyede kaçıran Kirilenko, böylece kısa bir aradan sonra tekrar NBA'ye dönmüş oldu. Kirilenko transferi sonrası, Pekovic, Rubio ve Shved ile birlikte Timberwolves kadrosundaki Avrupalı sayısı da 4'e yükselmiş oldu.

Yeni Kartal Gasper Vidmar!

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker forması giyen Sloven pivot Gasper Vidmar, Beşiktaş ile anlaştı. 2007'de henüz 20 yaşındayken Tanjevic'in gelecek planları dahilinde Fenerbahçe Ülker'e gelen; fakat geçen sürede bir türlü istenen seviyeye ulaşamayan Vidmar, sarı lacivertlilerin Mike Batiste transferi sonrası kendini kapıda buldu ve son şampiyon Beşiktaş ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş'ın transferi bonservis ücreti ödemeden kapattığı düşünüldüğünde siyah beyazlılar için önemli bir adım olan bu transferle Beşiktaş, Cevher ve Tutku'dan sonra transferdeki en ciddi hamlesini yaptı. Kara Kartal'ın önümüzdeki günlerde yabancı transferinde bombaları patlatması bekleniyor. İzlemeye devam ediyoruz.

26 Temmuz 2012 Perşembe

Alexey Shved Timberwolves'ta

CSKA Moskova ve Rus Milli Takımının oyun kurucusu Alexey Shved, NBA takımlarından Minnesota Timberwolves ile anlaşarak NBA'ye ilk adımını attı. Rus Milli Takımı'nın son yıllarda yaşadığı guard sıkıntısının çözümü olarak dikkatleri üzerine çeken ve özellikle geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague'de CSKA Moskova formasıyla gösterdiği performansla formunun zirvesine ulaşan Shved, sözleşmesindeki opsiyonu kullandı ve Ricky Rubio'ya takım arkadaşı oldu. Rubio da geçtiğimiz sezona bomba gibi bir başlangıç yapmış; fakat geçirdiği sakatlık sonucu sezonu tamamlayamamıştı. Rubio'nun geri dönüşü sonrası Rubio-Shved ikilisini sahada beraber izlemeyi beklemek çok mu iyimserlik olur bilinmez; ama bu imzadan sonra kadrosunda Ridnour, Barea gibi tecrübeli guardlar bulunan Timberwolves'un adının takas dedikodularında bol bol geçeceğini tahmin etmek zor olmayacaktır.

Cimbom'dan Fener'e Hawkins çalımı


Beko Basketbol Ligi ve Euro Cup için iddialı bir kadro kurma girişimlerine devam eden Galatasaray Medical Park, Ergin Ataman'ın eski öğrencisi David Hawkins'i de kadrosuna kattı. Son olarak Fenerbahçe Ülker ile anlaşma noktasına gelen Hawkins'i sarı kırmızılı renklere bağlamak için yoğun çaba sarfeden Galatasaray, ezeli rakibini ters köşeye yatırıp ABD'li yıldızla 3 senelik anlaştı. Bu transferin Galatasaray Medical Park'a 750 bin doları Beşiktaş'a ödenecek bonservis olmak üzere, 4.5 milyon dolara mal olacağı ise gelen son bilgiler arasında yer alıyor.

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Ukic Panathinaikos ile anlaştı

Geçtğimiz 2.5 sezonu Fenerbahçe Ülker forması altında geçiren Hırvat oyun kurucu Roko-Leni Ukic Yunan devi Panathinaikos ile anlaştı. Yunan ekibi tarafından resmi olarak yapılan açıklamaya göre Hırvat yıldız Panathinaikos ile 2 senelik sözleşmeye imza attı. 27 yaşında ve 1.96 boyundaki tecrübeli guard geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker adına Beko Basketbol Ligi'nde 22 normal sezon maçına çıkmış, 11.4 sayı, 2.8 ribaund, 4.1 asist ortalamaları yakalamış; Turkish Airlines Euroleague'de ise 15 maçta 11.1 sayı, 2.1 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

Lindsay Whalen Cimbom'da

Galatasaray Medical Park Bayan Basketbol Takımı, ABD Bayan Basketbol Milli Takımı oyun kurucusu Lindsay Whalen ile 1 yıllık anlaşmaya vardı. Ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 7 yıllık hakimiyetine son vermek için bu sezon transfere hız veren sarı kırmızılılar Rüya Takım'ın oyun kurucusuyla anlaşarak ezel rakibine bir gözdağı daha verdi. 
1982 doğumlu ve 1.75 boyunda olan Whalen WNBA'de Connecticut Sun ve Minnesota Lynx formaları giymiş, Lynx formasıyla 2011 WNBA şampiyonluğunu kazanmıştı. Deneyimli oyun kurucunun aynı zamanda 3 All-Star ve iki kez de WNBA normal sezon asist liderliği bulunuyor.

Enes Kanter Milli Takıma gelmiyor!

Slovenya'da düzenlenecek Eurobasket 2013 elemelerinde F Grubu’nda İtalya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Belarus’la mücadele edecek A Milli Takım'da Enes Kanter şoku yaşandı. NBA Yaz Ligi'nde forma giyen ve ilk etap hazırlıklarından sonra kampa katılması beklenen Kanter, menajeri aracılığıyla Milli takıma katılmayacağını açıkladı. Önceki hafta Yaz Ligi'nde 5 maç forma giyen ve Jazz formasıyla 10.4 sayı, 8.8 ribaund ortalamalarıyla oynayan Enes'in bu kararı milli takım yöneticilerini kızdırırken, yerine Kerem Gönlüm davet edildi.
Amerika ve Avrupa'd NBA yıldızlarının milli takımdan affını istemesi zaman zaman rastlanan bir olayken, geçmişte milli takımımızda Mehmet Okur ve Hidayet

18 Temmuz 2012 Çarşamba

U-20'lerden acı veda: 45-76

Slovenya'da devam eden U-20 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme mücadelesi veren Millilerimiz, gruptaki son maçında Litvanya karşısında hiç varlık gösteremeyerek sahadan 45-76 yenik ayrıldı. Henüz ilk çeyrekte 8 sayı geriye düşen (14-22) ve devreyi de 23-46 geride kapatan milliler ikinci devrede de farkı

Cimbom'a yeni bir Gordon geldi

Galatasaray Medical Park, geçtiğimiz günlerde Anadolu Efes ile anlaşan Jamon Alfred Lucas Gordon'un boşluğunu doldurmak üzere bir başka Gordon ile anlaştı. Geçtiğimiz sezon CSKA Moskova forması giyen ABD'li guard Jamont Gordon ile anlaşan sarı kırmızılılar, önümüzdeki sezon Euro Cup'ta iddialı bir kadro ile mücadele etme hedefleri yolunda önemli bir adım daha attılar. 1987 doğumlu, 1.94 boyundaki Jamont Gordon geçtiğimiz sezon CSKA Moskova formasıyla THY Euroleague'de 6.7 sayı, 1.9 ribaund, 2.1 asist ortalamaları yakalamış, Rus ekibinin F4'da finale kadar yükselmesinde pay sahibi olmuştu.

17 Temmuz 2012 Salı

Slovenya'ya son saniyede boyun eğdik

U-20 Avrupa Şampiyonası'da ikinci tur ikinci maçında ev sahibi ve yenilgisiz lider Slovenya ile karşı karşıya gelen Ümit Milli Takımımız sahadan 71-72 mağlup ayrıldı ve gruptaki ikinci yenilgisini tattı. Maçın başında rakibin skorer guardı Klemen Prepelic'i durdurmakta zorlanan ve ilk çeyreğin sonlarında 13-19 geriye düşen

Kyle Korver Atlanta Hawks'ta

NBA'in nokta şutörlerinden Kyle Korver Atlanta Hawks'a geçiyor. İki sezondur Chicago Bulls forması giyen, 2 ve 3 numaralarda oynayabilen Korver için Hawks ve Bulls'un hangi şartlarda takas yaptıkları henüz bilinmemekle birlikte, önümüzdeki sezon için bir draft hakkı ya da Kirk Hinrich isimleri ağırlık kazanmış durumda. Hawks'ın geçtiğimiz günlerde Lou Williams'ı kadrosuna kattığı ve ilk turda draft ettiği John Jenkins'in de güçlü bir şutör olduğu düşünülürse, bu sezon Hawks kısalarının 3 sayı çizgisi dışından oldukça önemli bir tehdit oluşturacaklarını söylemek yanlış olmayacak gibi gözüküyor.

Ufuk Sarıca Karşıyaka'da

Beko Basketbol Ligi'nin köklü takımlarından Karşıyaka'da yeni başkan Cihan Büyükoral yönetiminin basketbol şubesindeki suskunluğu bugün Ufuk Sarıca ile anlaşılmasının ardından sona erdi. Uzun süredir adı Karşıyaka ile anılan; fakat anlaşma aşamasına bir türlü gelinemeyen Ufuk Sarıca ile bugün anlaşılması üzerine yeşil kırmızılı ekipteki coach sorunu çözüme kavuşmuş oldu. Henüz altyapıdan gelen oyuncular haricinde herhangi bir oyuncuya imza attıramayan KafKaf'ta önümüzdeki sezonun kadrosu da taraftar tarafından merakla beklenirken, Ufuk Sarıca'nın gelişinden sonra Efes'ten genç Sırp pivot Miroslav Raduljica ve şu an boşta olan ve bir süredir Karşıyaka ile görüştüğü söylenen Evren Büker'in isimleri ağırlık kazanmaya başladı.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Rockets'tan Jeremy Lin hamlesi

Houston Rockets'ın Jeremy Lin'i kadrosuna katma umudu hala devam ediyor. ESPN haberine göre Rockets Lin'e 2 sene için 25 milyon dolarlık bir teklif yaptı ve teklifi karşılayıp karşılamayacağı konusunda New York Knicks'i beklemeye başladı. Her ne kadar Knicks'in bu teklifle eşdeğer bir teklif verip Lin'i takımda tutması beklense de Rockets'ın geçen sene büyük bir çıkış yapan oyun kurucuyu kadrosuna katma umudu hala devam etmekte. New York Knicks'in Jeremy Lin'i kadrosunda tutabilmesi için 3 gün içinde Rockets'ın teklifine eşdeğer bir teklifte bulunması gerekiyor.

Motiejunas'tan NBA'e göz dağı


THY Euroleague'de mücadele eden Polonya temsilcisi Prokom Gydnia'nın başarılı Litvanyalı basketbolcusu Donatas Motiejunas, Las Vegas Yaz Ligi'nde Houston Rockets formasıyla çıktığı ilk maçında 25 sayı, 9 ribaundluk performansıyla dikkatleri üzerine çekti. 2011 draftında Minnesota Timberwolves tarafından 20. sıradan draft edilen 2.13'lük genç Litvanyalı ilk beş çıktığı maçta  25 dakikaya 25 sayı sığdırırken, 2/2 üç sayı olmak üzere, 11/13 saha içi isabeti sağladı. D-Mo'nun hem hücum hem de savunmadaki etkinliği; bunun yanında kişisel yetenekleri yanında takım oyunundaki katkıları ise daha ilk maçta Rockets taraftarlarını önümüzdeki sezon ve gelecek için umutlandırdı.

13 Temmuz 2012 Cuma

KafKaf Mala'yı kovdu

Beko Basketbol Ligi takımlarından Karşıyaka'da yaprak dökümü devam ediyor. Yeni yönetimin seçilmesinden sonra Levent Türknas'ı menajerliğe getiren ve sonrasında birer birer kadrosundaki isimlerle ilişiği kesen Kaf Kaf'ta bu sefer de Türknas'ın gelmesiye genel menajerlik görevini bırakarak altyapı koordinatörlüğüne getirilen Nihat Mala ile yollar ayrıldı. Geçtiğimiz günlerde noter yoluyla tutanak tutulduğu iddia edilen Mala'nın görevine evine gönderilen tebligatla son verildiği öğrenildi. Olayların iç yüzü bilinmez tabi; fakat Karşıyaka'nın iki kupayla kapattığı efsane sezonunun oyuncularından biri olan Nihat'ın görevine son veriliş şekli birçok Karşıyaka taraftarı olduğu gibi bizi de şaşırttı.

U20'ler Gürcistan'ı dağıttı

Slovenya'da devam eden Eurobasket U20 şampiyonasında ilk maçta İspanya'ya 19 sayı farkla mağlup olan milliler, gruptaki ikinci maçında Gürcistan'ı rahat bir şekilde 103-67 mağlup etti. Zorlanmadan kazanan ay-yıldızlılarda Berkay Candan kenardan gelerek 28 dakikada 36 sayı, 10 ribaund, 3 top çalma ve 3 asistlik performansıyla galibiyetin mimarı olurken, Şafak Edge ve Ramazan Tekin de 12'şer sayı kaydettiler. Genç millilerimiz gruptaki son maçını yarın Letonya ile yapacak.

 

12 Temmuz 2012 Perşembe

Jordan Farmar Anadolu Efes'te!


Geçtiğimiz gün Galatasaray Medical Park'tan Jamon Gordon'u kadrosuna katarak kısa rotasyonunu güçlendiren Anadolu Efes, bugün de Brooklyn Nets'in oyun kurucusu Jordan Farmar ile anlaşarak yeni sezon için iddiasını pekiştirdi. Kariyerinde Los Angeles Lakers formasıyla 2 NBA şampiyonluğu bulunan, geçtiğimiz sezonu da New Jersey Nets'te geçiren Farmar, NBA'deki lokavt sırasında da Maccabi formasıyla THY Euroleague tecrübesi yaşamıştı.

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Yılın transferi Anadolu Efes'ten

Anadolu Efes, Galatasaray Medical Park'ın yıldız oyuncusu Jamon Alfred Lucas Gordon ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın Turkish Airlines Euroleague performansı ve Beko Basketbol Ligi normal sezon liderliğinde belki de en önemli rolü oynayan, oyunun hem hücum hem de savunma tarafında etkili olan Gordon, ligde 9.5 sayı, 3.5 ribaunt, 4.4 asist, 1.6 top çalma, Euroleague'de ise 9.3 sayı, 4.1 ribaunt, 3.2 asist ve 1.8 top çalma istatistikleri yakalamıştı.

Bir Kartal daha yuvadan uçtu


Üç kupalı muhteşem sezonun ardından Milangaz'ın sponsorluktan çekilmesiyle sıkıntılı bir sürece giren Beşiktaş bir yıldızını daha ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Yaşanan maddi belirsizlikler sonrası Ergin Ataman'ın Galatasaray Medical Park ile anlaşmasıyla ilk sarsıntıyı yaşayan siyah beyazlılar, Fenerbahçe Ülker ile anlaşan David Hawkins'ten sonra ABD asıllı Türk yıldızı Ersin Dağlı'yı da Galatasaray'a kaptırdı. 2.03 boyundaki tecrübeli forvet geçtiğimiz sezon ligde 10.5 sayı, 6.9 ribaund ortalamalarıyla oynamış, 3 kupanın kazanılmasında da önemli bir pay sahibi olmuştu.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Dwight Howard'ta sona doğru!

Orlando Magic'te bir yılan hikayesine dönen Dwight Howard'ın akıbeti konusu nihayet bir sona varmak üzere. Kulislerde son ve en güçlü dedikodu, daha doğrusu güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Howard Brooklyn Nets'e çok yakın! Orlando Magic'in

Son Londra yolcusu Nijerya oldu


Venezüela'da yapılan Olimpiyat elemelerinde rakiplerini yenip olimpiyat vizesi alan Rusya ve Litvanya'nın ardından 2012 Londra Olimpiyatları'na gitme hakkı kazanan son ekip klasman maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 88-73 mağlup eden Nijerya oldu. Rüştü Nuran'ın yönettiği maçı kazanan Nijerya, tarihinde ilk kez Olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. 

8 Temmuz 2012 Pazar

Sezonun MIP'si Sign-Trade ile Eşşek Arıları'na katılıyor


Nba'de Miami Heat'in şampiyonluğuyla sona eren 2011-2012 sezonunda en çok gelişme kaydeden oyuncu ünvanını kazanan Ryan Anderson, Orlando Magic ve New Orleans Hornets takımları arasında gerçekleştirilen sign and trade anlaşmasıyla eşşekarılarına katılıyor. Bu anlaşma karşılığında Anderson, Hornets takımına katılırken, Magic ise Hornets'in meksikalı pivotu Gustavo Ayon'u kadrosuna katacak.

ABD Olimpiyat kadrosunu açıkladı



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Milli Takımı'nın Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek 12 kişilik kadrosu açıklandı. Anthony Davis, Eric Gordon ve Rudy Gay'in kadrodan çıkarılmasıyla 12 kişiye indirilen kadroda yer alan isimler şu şekilde oldu:

Ersan Milwaukee Bucks'ta kaldı


NBA'de Millwaukee Bucks forması giyen A Milli Takımımızın başarılı forveti Ersan İlyasova, takımının sözleşme yenilemek için sunduğu 5 yıllık 45 milyon dolar tutarındaki teklifi kabul etti. Nets ve Cavaliers'ın da takipte olduğu Ersan, NBA'de transfer sezonunun başladığı 11 Temmuz itibariyle yeni kontratına imza atacak. Böylece Ömer'den sonra Ersan da yeni kontratlarıyla NBA'de kazandığı parayı katlayacak olan yıldızlarımız arasına katılmış oldu.

Eski KafKaf'lı Erdemir ile anlaştı

Geçmişte Karşıyaka formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde seyrettiğimiz Sean Marshall, bu sezon Erdermir formasıyla tekrar ligimize geri döndü. 2007-2008 ve 2010-2011 sezonunda Karşıyaka forması giyen Marshall, 2008-2009 sezonunda da Aliağa Petkim ile 1 maça çıkmış; fakat parasını alamadığı gerekçesiyle takımdan ayrılmıştı. 28 yaşındaki forvet geçtiğimiz sezonu Fransa'nın Dijon takımında geçirmişti.
Marshall böylece eski antrenörü Hakan Demir ile de Erdemir'de tekrar buluşmuş oldu. 

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Sürprizlerin takımı Nijerya!


2012 Londra Olimpiyatları'na katılmak için yapılan elemelerde, grupta Litvanya'yı yenip son anda gruptan çıkarak sürpriz yapan Nijerya'dan, ikinci sürpriz de çok gecikmedi.

İkinci çeyrek final maçında, bir ara 13 sayı geri düşmesine rağmen geri dönmeyi başaran Nijerya, Yunanistan gibi güçlü bir takımı 80-79 mağlup etmeyi başarıp, Olimpiyat Elemeleri'nde yarı finale çıktı.

İki takımın da karşılıklı basketleriyle başlayan ilk periyot 22-22 biterken, ikinci periyotta Yunanistan oyuna ağırlığını özellikle Bourusis ve Spanoulis'in etkili oyunuyla koydu. İkinci periyotun ortalarında o döneme kadar Nijerya'yı taşıyan Dagundoro 'nun etkinliğinin düşmesiyle fark 10'a kadar çıktı. Periyotun sonlarına kadar aradaki fark 10 sayı civarında gezindi ve ilk devre 42-30 Yunanistan üstünlüğüyle bitti.

6 Temmuz 2012 Cuma

Cimbom'dan bir çalım da Fener'e!

Erkeklerde Ergin Ataman'ı alarak ezeli rakibi Beşiktaş'a önemli bir çalım atan ve bazı Beşiktaşlı basketbolcularla da adı anılmaya devam eden Galatasaray, kadın takımını da Fenerbahçe'de Nevriye Yılmaz ile güçlendirdi. Daha önce 2 sezon yine Galatasaray formasıyla mücadele edip ardından yurtdışına çıkan Nevriye son 7 sezonu ise sarı lacivertli forma altında geçirmiş ve Fenerbahçe'nin şampiyonluklarında başrol oynamıştı. Sarı kırmızılı takım bu transferle son yıllarda ezeli rakibinin şampiyonlardaki hegemonyasına son vermekteki kararlılığını göstermiş oldu. 1980 doğumlu ve 1.92 boyundaki deneyimli pivotun Galatasaray ile olan anlaşmasının 2 senelik olduğu belirtildi.

Fransa ve Büyük Britanya, Olimpiyat kadrolarını açıkladı.

Olimpiyatlar'a ev sahibi statüsüyle katılan Büyük Britanya ve son Avrupa Şampiyonası'nda ikinciliği kazanıp Olimpiyatlar'a katılma hakkı kazanan Fransa, Olimpiyatlar'da mücadele edecek kadrolarını açıkladı.

Fransa 
Yannick Bokolo (Gravelines)
Tony Parker (San Antonio Spurs)
Nando De Colo (Valencia)
Fabian Causeur (Caja Laboral)
Nicolas Batum (Portland Trail Blazers)
Boris Diaw (San Antonio Spurs)
Mikael Gelabale (Khimki)
Charles Kahudi (Le Mans)
Florent Pietrus (Valencia)
Kevin Seraphin (Washington Wizards)
Ali Traore (Lokomotiv Kuban)
Ronny Turiaf (Miami Heat)


Büyük Britanya
Kieron Achara (Manresa)
Robert Archibald (Zaragoza)
Eric Boateng (Peristeri)
Daniel Clark (Estudiantes)
Luol Deng (Chicago Bulls)
Joel Freeland (Unicaja Malaga)
Kyle Johnson (APOEL)
Andrew Lawrence (College of Charleston - NCAA)
Michael Lenzly (CEZ Nymburk)
Pops Mensah-Bonsu (Beşiktaş)
Nathan Reinking (Sheffield Sharks)
Drew Sullivan (Leicester Riders)

Euroleague kuraları çekildi!

Euroleague'de 2012-2013 yılının normal sezon kuraları çekildi. Ülkemizden Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'ın katılacağı Euroleague'de bir de format değişikliği oldu. TOP 16 artık 8'er takımlı 2 grupta oynanacak.

Kuraya 3. torbadan katılan Anadolu Efes, Yunanistan'dan Olympiacos, İspanya'dan Caja Laboral, Litvanya'dan Zalgiris Kaunas, İtalya'dan Emporio Armani Milano ve Hırvatistan'dan Cedevita Zagreb ile C Grubu'nda yer aldı.

Kuraya 4. torbadan katılan Fenerbahçe Ülker, Yunanistan'dan Panathinaikos, İspanya'dan Real Madrid, Rusya'dan Khimki Moskova, Slovenya'dan Olimpija Ljublana ve elemeden gelecek takımla (büyük ihtimalle Unics Kazan ya da Bennet Cantu olacaktır.) A Grubu'nda yer aldı.

Kuraya 6. torbadan katılan Beşiktaş ise İspanya'dan Regal Barcelona, Rusya'dan CSKA Moskova, Sırbistan'dan Partizan Belgrade, Litvanya'dan Lietuvos Rytas ve Almanya'dan Brose Baskets ile D grubunda yer aldı.

Ayrıca Euroleague ön eleme kuraları da bu şekilde oluştu;

Bayanlar Euroleague kuraları çekildi!

Bayan Euroleague'te kuralar çekildi. Üç temsilcimizin yer aldığı kuralar şöyle oluştu;

A Grubu
Rivas Ecopolis (İspanya)
Spartak Moskow Region Vidnoje (Rusya)
Wisla Krakow (Polonya)
Bourges Basket (Fransa)
BK Brno (Çek Cumhuriyeti)
Tarsus Belediyesi (Türkiye)


B Grubu
Fenerbahçe (Türkiye)
Famile Schio (İtalya)
Good Angels Kosice (Slovakya)
Orenburg (Rusya)
Uniqua Euroleasing Sopron (Macaristan)
Arras Pay D'Artois (Fransa)
CSM Targoviste (Romanya)

C Grubu
UMMC Ekatarinburg (Rusya)
Galatasaray (Türkiye)
Perfumerias Avenada Salamanca (İspanya)
USK Prague (Çek Cumhuriyeti)
CCC Polkowice (Polonya)
USO Mondeville (Fransa)
Novi Zagreb (Hırvatistan)

Eurochallenge kuraları çekildi!

Erkekler Eurochallenge'ta temsilcilerimiz Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim ve Tofaş rakiplerini buldu.

Eurochellange'ta eleme turlarından başlayacak olan Aliağa Petkim ve Tofaş, elemeleri geçmeleri halinde, gruplara kalma başarısını gösterecekler. Eleme turunda Aliağa Petkim, Finlandiya ekibi Joensuun Kataja ile eşleşirken, Tofaş ise Estonya ekibi BC Rakvere Takvas ile eşleşti. Aliağa Petkim turu geçmesi halinde B Grubu'nda Rusya ekibi Krasnye Krylia, Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Keravnos ve Romanya ekibi Asesoft Ploesti ile eşleşecek. Tofaş ise turu geçmesi halinde A Grubu'nda bir başka temsilcimiz olan Pınar Karşıyaka, Slovenya'dan Krka Novo Mesto ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden ETHA ile eşleşecek.

Eurochallenge'ta mücadele etmeye gruplardan başlayacak olan ekibimiz Pınar Karşıyaka ise, A

5 Temmuz 2012 Perşembe

Barca'dan Real'e Tomic çalımı

İspanya Ligi ACB'nin son şampiyonu Regal Barcelona, ezeli rakibi Real Madrid'in Hırvat pivotu Ante Tomic ile 3 yıllığına anlaşmaya vardı. 1987 doğumlu, 2.17'lik dev pivot geçtiğimiz sezon Real Madrid formasıyla 15 Eurolaegue, 44 ACB Ligi maçına çıkmış; Turkish Airlines Euroleague'de 6.7 sayı, 3.7 ribaund, 0.6 blok İspanya liginde ise 8.0 sayı, 4.9 ribaund, 0.4 blok ortalamaları yakalamıştı. Ante Tomic'in adı transfer sezonunun başında ise uzun süre CSKA Moskova ile anılmıştı. Tomic'in Regal Barcelona transferi sonrası gözler iki ezeli rakibin Madrid'te oynayacağı ilk maçta taraftarın vereceği tepkiye çevrilmiş durumda.

Fener bombayı patlattı!

Fenerbahçe Ülker son günlerde transfer piyasasının gözde ismi David Hawkins'i kadrosuna katarak öenmli bir transfere imza attı. Deneyimli ABD'linin menajeri tarafından açıklanan transfer haberine göre, geçen sezonu Beşiktaş Milangaz'da geçiren Hawkins Fenerbahçe ile 3 senelik anlaşmaya vardı. Adı uzun süre Galatasaray Medical Park ile anılan yıldız basketbolcu böylece Montepaschi Siena'da birlikte çalıştıkları Simone Pianigiani ile de tekrar sarı lacivertli renkler altında buluşmuş oldu. Bu imza ile Fenerbahçe Ülker, Romain Sato transferi sonrası beklenmedik şekilde Hawkins'i de kadrosuna katarak birçok basketbolseveri ters köşeye yatırmış oldu. Hawkins'in alacağı söylenen yüklü kontrat ise muhtemelen Sato'nun yedeğinde kalacak olması nedeniyle oldukça tartışılacağa benzer...

Olimpiyat Elemeleri devam ediyor...

Londra'ya gidecek takımları belirlemek amacıyla, Venezüella'da düzenlenen Olimpiyat Elemeleri'nde gruplar sürprizle bitti.

Ev sahibi Venezüella'nın da bulunduğu B Grubu'nda, ilk maçında Venezüella'ya kaybedip, Olimpiyat hayallerini zora sokan Nijerya, Litvanya'yı 86-80 yenerek, üçlü averaj ile gruptan ikinci olarak çıkmayı başardı. Maç sonrası elenen ev sahibi Venezüella'lı taraftarlar Litvanya'ya büyük bir tepki gösterdi. Nijerya'da ilk maçta felaket bir performans gösteren Derrick Obasohan 5/8 üçlükle, 20 sayı, 4 ribaunt ve 2 top çalma ile mücadele ederken, Nijerya'nın NBA patentli oyuncularından Al Faruoq Aminu 16 sayı, 9 ribaunt, 2 asist, Ike Diogu 11 sayı, 8 ribaunt, 1 asist, 1 blok ile oynadı. Anthony Skinn ise takımına 15 sayı, 3 asist ile katkı verdi. Gruptan üçlü averajla lider olarak çıkmayı başaran Litvanya'da ise Linas Kleiza 22 sayı, 4 ribaunt, Sarunas Jasikevicius 14 sayı, 3 asist, Martinas Pocius 13 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Jonas Valanciunas 10 sayı, 5 ribaunt ile mücadele etti. 

3. günde alınan sonuçlarla çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ; 

Noah, Olimpiyatlar'da yok!

NBA'de Chicago Bulls forması giyen Fransız uzun Joackim Noah, Play-Off'larda yaşadığı sakatlığın ardından hala hazır olmadığını ve Olimpiyatlar'a yetişemeyeceğini belirtti. Henüz hazır olmadığını, koşamadığı, zıplayamadığını ve basketbol oynayamadığını belirten Noah, Fransa formasını giydiği ilk büyük turnuva olan Eurobasket 2011'de maç başına 25 dakika oynarken, 9.0 sayı, 8.0 ribaunt, 1.2 asist, 0.9 top çalma ile mücadele edip, Fransa'nın finale çıkmasında büyük pay sahibi olmuştu. Hatırlanacağı üzere, Noah, Play-Off'larda sol bileğinden sakatlanmış ve Chicago Bulls'un ilk turda elenmesinin sebeplerinden biri de bu sakatlık olmuştu.

Olimpiyat Elemeleri'nde Son Durum

Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde C ve D gruplarında maçlar tamamlanırken, A ve B gruplarında sona geliniyor. İşte günün sonundaki puan durumları ;

A Grubu
Porto Riko  1-0
Yunanistan 1-0
Ürdün         1-0

B Grubu
Venezüella 1-1
Litvanya     1-0
Nijerya       0-1

C Grubu
Rusya       2-0
Dominik Cumhuriyeti 1-1
Güney Kore 0-2

D Grubu
Makedonya 1-1
Angola 1-1
Yeni Zellanda 1-1



4 Temmuz 2012 Çarşamba

A Milli Takım Aday Kadrosu Açıklandı

Slovenya'da düzenlenecek Eurobasket 2013 elemelerinde mücadele edecek A Milli Takım aday kadrosu açıklandı. Milli takımdan affını isteyen yıldızlar Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Kerem Gönlüm, Ömer Onan ve Ömer Aşık'ın yer almadığı aday kadro aşağıdaki isimlerden oluştu. 
Cenk Akyol, Doğuş Balbay, Dusan Cantekin, Osman Gökhan Şirin, Sinan Güler, Birkan Batuk, Semih Erden (Anadolu Efes), İbrahim Yıldırım (Bandırma Kırmızı), İzzet Türkyılmaz (Banvit), Barış Hersek, Serhat Çetin (Beşiktaş), Emir Preldzic (Fenerbahçe Ülker), Ender Arslan, Furkan Aldemir, Göksenin Köksal, Sertaç Şanlı, İlkan Karaman (Galatasaray Medical Park), Can M. Mutaf (Mersin BŞB), Enes Kanter (Utah Jazz)

Semih Erden Anadolu Efes'te

Geçtiğimiz sezonu NBA'de geçiren; fakat gerek sakatlık gerekse Cleveland Cavaliers rotasyonunda fazla yer bulamaması sonucu genelde benchte oturan Semih Erden, önümüzdeki sezon için Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Anadolu Efes ile anlaştı. Semih'in 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeye imza attığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde de Kerem Gönlüm'ün sözleşmesini uzatan Anadolu Efes böylece geçtiğimiz sezon ciddi sıkıntılar çektiği pota altındaki Türk oyuncu rotasyonuna önemli bir katkıda bulunmuş oldu. Semih'in geçtiğimiz

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Panathinaikos dümeni Pedoulakis'e verdi

Geçtiğimiz sezon hem Turkish Airlines Euroleague'de hem de Yunanistan'da şampiyonluğu Olympiakos'a kaptırdıktan sonra coach Zeljko Obradovic ile yollarını ayıran Panathinaikos, Argiris Pedoulakis ile anlaştı. Son iki sezonu Peristeri'nin başında geçiren Pedoulakis'in kariyerinde 4 kez Yunan All-Star koçluğu ve 2 kez Yunanistan'da Yılın Koçu ödülleri bulunuyor. Deneyimli koç daha önce Yunanistan Milli Takımı'nın çeşitli kademelerinde de antrenörlük yapmıştı.

Rockets'tan Ömer'e muhteşem teklif!

NBA'de geçtiğimiz sezon Chicago Bulls forması giyen milli basketbolcumuz Ömer Aşık Houston Rockets yolunda! Sözleşmesi biten ve gelen teklifleri değerlendiren Ömer ile Houston Rockets'ın ilgilendiği ve milli pivotumuzu kadrosuna katmak için 3 yıllık 25 milyon doları gözden çıkardığı belirtildi. ESPN'in yaptığı haberde Aşık ve Rockets arasında sözlü olarak anlaşmaya varıldığı ve resmi imza için 11 temmuzun beklendiği belirtildi. Rockets'ın teklifine karşı teklif verme opsiyonu bulunan Bulls'un ise Ömer için böyle yüklü bir kontratın altına girmeyeceği alınan ilk duyumlar arasında yer alıyor.

1 Temmuz 2012 Pazar

Perilerin rakipleri belli oldu

2012 Londra Olimpiyatları'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın ilk turda mücadele edeceği grup ve maç programı aşağıdaki gibi şekillendi: 

 
28 Temmuz: Türkiye - Angola
30 Temmuz: Çek Cumhuriyeti - Türkiye
1 Ağustos: ABD - Türkiye
3 Ağustos: Türkiye - Çin
5 Ağustos: Hırvatistan - Türkiye

Furkan Houston Rockets'a takas oldu

NBA'de 2012 Draft gecesi 2. tur 53. sıradan Los Angeles Clippers tarafından seçilen Furkan Aldemir'in hakları yapılan takas sonucu Houston Rockets'a geçti. Dört takım arasında gerçekleşen geniş kapsamlı takasın başrolünde Utah Jazz'a giden Mo Williams ve Los Angeles Lakers'a giden Lamar Odom yer alırken, bu sezon Galatasaray Medical Park forması giyen milli basketbolcumuz Furkan Aldemir de Los Angeles Clippers'tan Houston Rockets'a geçti. Takasın diğer ekibi Dallas Mavericks ise Lamar Odom'un salary yükünden kurtulurken, Tadija Dragicevic'in haklarının sahibi oldu.

Cimbom transferde çok hareketli

Galatasaray Medical Park, sezon öncesi transfer döneminin en hareketli takımı olmaya devam ediyor. İlk olarak geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın başında 3 kupayı birden kazanan Ergin Ataman'ı renklerine bağlayan sarı kırmızılılar, oyuncu kadrosunu da Engin Atsür ile güçlendirmişti. Cimbom'da transfer çalışmaları bu transferlerle de bitmedi. Kulislerde sarı kırmızılılarla birçok isim birlikte anılırken, resmi bir açıklama gelmemesine rağmen, Beşiktaş'lı David Hawkins ve Yunan Milli takımının Baby Shaq lakaplı pivotu Sofoklis Schortsanitis'in de Galatasaray ile anlaştığı belirtiliyor. Bunun yanında Cenk Akyol, Kostas Kaimakoglou, David Andersen ve Novica Velickovic de sarı kırmızılı takımla adı geçen diğer isimler... Gelişmeleri bu hafta içinde paylaşmaya devam edeceğiz.

Jovo'nun yeni durağı TED oldu

Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka ile sözleşmesi feshedilen Sırp pivot Jovo Stanojevic, Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekibi TED Ankara Kolejliler ile anlaştı. Geçtiğimiz sezon Karşıyaka formasıyla başarılı bir performans sergileyen başarılı pivot, sezonu 15.1 sayı, 6 ribaund ve 2.1 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. Önceki sezonlardan da Türkiye tecrübesi bulunan ve ayrılmayı istemeyen 35 yaşındaki tecrübeli pivot, böylece kariyerinin sonlarında bir sezon daha Beko Basketbol Ligi parkelerinde mücadele edecek.

Potanın Perileri Olimpiyatlar'da


Kadın Milli Basketbol Takımımız, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmak için son virajda Arjantin'i 72-58 mağlup ederek olimpiyat vizesini elde etti. Bu sonuçla milliler kadın basketbolunda ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde ederek tarihe geçtiler. 
Maça 11-0'lık bir seriyle başlayan periler, Nevriye'nin önderliğinde farkı gitgide açarak devreyi 35-15 önde tamamladılar. maçın büyük bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan millilerimiz, son çeyrekte fark 7 sayıya kadar inmesine rağmen (57-50), üstünlüğünü koruması bildiler ve sahadan 72-58 galip ayrılarak 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ettiler. Millilerde Birsel Vardarlı 8 sayı, 6 ribaund, 11 asist ile maçın oyuncusu seçilirken, Nevriye Yılmaz 17 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma, Kuanitra Hollingsworth 12 sayı, 8 ribaund ve Tuğba Palazoğlu da 13 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. 
Potanın Perileri'nin ilk kez katıldıkları olimpiyatlarda Türkiye'yi gurur duyulacak bir performansla temsil edeceklerine inanıyor; perilere olimpiyatlarda yürekten başarı diliyoruz.

3 Türk'e daha NBA vizesi!

2012 NBA Draftı sonrası 3 Türk daha NBA'e adım atma şansını yakaladılar. Draftta genç yıldızlarımızdan Banvit forması giyen İzzet Türkyılmaz Denver Nuggets tarafından 2.turda 50.sıradan, geçtiğimiz sene Karşıyaka'dan Galatasaray'a transfer olan Furkan Aldemir Los Angeles Clippers tarafından 2.turda 53. sıradan ve geçtiğimiz sezonu Galatasaray'dan kiralık olarak Karşıyaka'da geçiren İlkan Karaman da NBA'in yeni takımı Brooklyn Nets tarafından 2.tur 57. sıradan seçilerek NBA'de mücadele etmeye hak kazandılar. Genç basketbolcuların önümüzdeki sezon Avrupa'da devam edeceği ya da NBA'de şanslarını denemeleri kararı yaz dönemindeki gelişmeler sonrası belli olacak.

NBA'de 2012 draft listesi

NBA'de 2012 Draftı tamamlanırken, bir numaralı seçim hakkına sahip olan New Orleans Hornets, beklendiği gibi tercihini Anthony Davis'ten kullandı. Charlotte Bobcats ikinci sıradan forvet Michael Kidd-Gilchrist'i seçerken, Washington Wizards da üçüncü sıradan skorer guard Bradley Beal'i seçti.