13 Ağustos 2019 Salı

2019-2020 New Orleans Pelicans analizi

NBA'de 2019 yazının en dikkat çekici takaslarından birinde başrolü oynayan New Orleans Pelicans süper yıldızı Anthony Davis'i Los Angeles Lakers'a göndererek dikkatleri üzerine çekmişti. Anthony Davis karşılığında Lakers'tan Lonzo Ball (21), Brandon Ingram (21) ve Josh Hart (24)'ı kadrosuna katan ve hatırı sayılır sayıda 1. tur draft hakkı elde eden Pelicans, geçtiğimiz sezonun ikinci skorer ismi Julius Randle'ın da free agency döneminde New York Knicks'i tercih etmesi sonrası önümüzdeki sezon için Jrue Holiday ve 2019 1.sıra draft seçimi Zion Williamson'ın etrafında bir yeniden yapılanmaya gidiyor. 

2019-2020 New Orleans Pelicans analizi

2019 yazında 5 sezonluk bir kontratla New Orleans Pelicans kariyerini sürdürmeye karar veren Jrue Holiday'in liderliğini yaptığı guard rotasyonunda Lakers'tan Davis takasıyla kadroya dahil olan 21 yaşındaki Lonzo Ball'un gelişimi oldukça merakla beklenirken, yine aynı takasla gelen Josh Hart ve geçtiğimiz sezon önemli dakikalar alan E'Twaun Moore'dan gelecek bench katkısı da oldukça belirleyici olacak. Bu noktaya kadar oldukça zevk veren bir şekil alan Pelicans guard rotasyonuna, son olarak da  35 yaşında kariyerinin muhtemelen son kontratına imza atan JJ Reddick'in vereceği skor katkısı ise kritik anlarda tecrübeli bir keskin şutörün varlığıyla rakiplere korkulu anlar yaşatacaktır. 


2019 draftında 1 numaradan Duke mezunu Zion Williamson'u takıma dahil eden New Orleans Pelicans, takımın geleceği için 19 yaşındaki Zion'un gelişimine oldukça önem veriyor. Henüz Yaz Ligi açılışında yaşanan sakatlık Pelicans taraftarlarını korkutsa da, Zion'un sahada kaldığı kısa sürede sergilediği performans NBA'e alışma konusunda zorluk çekmeyeceğini gösterdi. Birçok 1 numara draft seçiminin aksine Zion'un toplu oyun harici de oldukça verimli ve takım oyununa uyumlu bir oyuncu olması ise Pelicans'ın bu seçimdeki bir diğer artısı olacak. Lakers takasının bir başka aktörü 21 yaşındaki Brandon Ingram ve 9 sezonluk Utah Jazz kariyeri sonrası bu sezon Pelicans forması giyecek olan Derrick Favors'tan oluşan forvet rotasyonu kenardan gelecek Darius Miller'ın da katkısıyla kağıt üzerinde oldukça heyecan verici gözükse de, bu oyuncuların bir arada nasıl bir performans sergileyeceği konusunda bir miktar şüphe de mevcut. Tabi Jazz formasıyla 4 numarada oynamasına alıştığımız Favors'ın pivot olarak değerlendirilme ihtimali de Pelicans'ı yer yer farklı bir rotasyona götürebilecektir diye düşünüyorum.  

Pota altında ise Jahlil Okafor & Jaxson Hayes ikilisinin forvetten gelecek Favors katkısıyla beraber nasıl bir performans sergileyeceği ise bir başka soru işareti. Favors 5 numarada diğer isimlerin dakikalarından çalar mı? Çaylak Jaxson Hayes rookie sezonunda nasıl bir performans sergiler (ki Yaz Ligi'nde oldukça ümit verici bir performans sergiledi)? ya da Nicolo Melli Euroleague'teki performansını NBA'ye taşıyabilir mi? gibi sorular New Orleans Pelicans çember altı için oldukça kritik cevaplar beklerken, bu soruların herhangi birine sezon içinde bulacağımız cevabın pozitif olması durumunda Pelicans'tan oldukça başarılı bir sezon performansı bekleyebiliriz. Şahsen benim Jaxson Hayes'ten beklentim oldukça yüksek de olsa, çaylak sezonunda bir alışma süresine ihtiyacı olacağı gerçeğini de unutmamak lazım. 

Şu an NBA sezon öncesi tahminlerinde 35 galibiyet çevresinde bir sezon tahmini yapılan New Orleans Pelicans sakatlıklardan uzak bir sezon geçirmeyi başarabilirse bu tahminlerin üzerine çıkıp beklentilerin üzerine çıkabilecek bir kapasiteye sahip. Eğer gençlik aşısı tutar ve gençler tecrübeli veteranlara enerjileriyle destek olabilirlerse Play-Off yapabilecek bir düzeye gelebilecek olan Pelicans, eldeki kadronun üzerine önümüzdeki birkaç sezon da iyi draft seçimleriyle beraber konferansın üst sıralarını zorlayabilecek bir seviyeye ulaşabilir. Yine de şimdilik biraz daha gerçekçi olup, mevcut tecrübe eksiği ve kadronun geçirmesi muhtemelen alışma devresini de dikkate alarak, henüz Batı Konferansı'nın zorlu fikstüründe, en iyi performanslarıyla bile Play-Off sınırını zorlayıp maksimum 7-8. sıralara ulaşabileceklerini, mevcut güçleriyle ise Batı Konferansı'nda 9-11 arası bir yer alacakları tahminini bir kenara bırakalım.

Benzer analizler: 

2019-2020 Toronto Raptors analizi 

0 comments:

Yorum Gönder