17 Ağustos 2019 Cumartesi

Los Angeles Lakers'ın pivotu kim olacak?

NBA'de yaz aylarının hareketli takımı Los Angeles Lakers için 2019-2020 sezonu hiç de beklendiği ölçüde iyi başlamadı. Birkaç gün önce takıma yeni katılan DeMarcus Cousins'ten gelen sakatlık haberi tecrübeli pivotun en az 6 ay sahalardan uzak kalacağını vurgularken, Los Angeles Lakers yönetimi ve taraftarlarını oldukça üzdü. Cousins'in yokluğunda Lakers kadrosunda geriye saf pivot olarak sadece JaVale McGee kalırken, McGee'nin 6 aylık dönemi tek başına kaldırabilmesi pek mümkün gözükmüyor. Takıma yen katılan Anthony Davis'in de, her ne kadar geçtiğimiz sezonun neredeyse tamamında New Orleans Pelicans formasıyla beş numarada oynasa da, bu sezon Lakers'ta beş numara oynayamaya niyeti olmadığını düşünürsek, Los Angeles Lakers'ın sezon öncesi bir pivot takviyesi daha yapacağını söylemenin gerçekçi olduğu görüşündeyim. Peki Lakers için en uygun pivot kim olur?

DeMarcus Cousins - Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakers'ın yeni sezon kadrosundaki isimlerin büyük bir kısmının yeni kontratlar ıolduğunu ve 15 aralık tarihine kadar takas yapılamayacaklarını düşündüğümüzde gözler Free Agent'lara kayıyor. Free Agent piyasasında da ilk akla gelen isim ise Kenneth Faried oluyor. NBA kariyerine hiç de fena sayılmayacak bir Denver Nuggets kariyeriyle başlayan; fakat yakaladığı seviyeyi ilerleyen sezonlarda koruyamayan Faried, son olarak geçtiğimiz sezon Houston Rockets formasıyla 25 maçta 12.9 sayı - 8.2 ribaunt ortalamaları elde etmiş ve tekrar yükselişe geçtiğini göstermişti. Yaz dönemi boyunca henüz kontrat imzalamayan Faried mevcut free agent piyasasında Lakers için (minimum kontratla) en ideal pivot olarak gözüküyor. 

Kenneth Faried bu kadar cazip dururken, Los Angeles Lakers başka alternatiflere yönelir mi bilinmez; fakat Faried dışında da free-agent piyasasında Joakhim Noah'ın kariyerinin sonlarında Lakers'ı Play-Off'lara kadar olan periyotta taşıyabilecek kalitede olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sezon Memphis Grizzlies'ta 42 maçta 7.1 sayı - 5.7 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Noah pota altında mücadele gücü olan bir isim gibi gözükse de, yaşı ve Lakers gibi sezona iddialı giren bir takımdaki ilk beş pozisyonunu kaldırabilip kaldıramayacağı soru işareti onu tercih sırasında ikinciliğe doğru itiyor. 

Bu iki isim dışında ise Zaza Pachulia'nın henüz boşta olduğunu görüyoruz. Artık kariyerinin sonunda yer alan Pachulia'nın Lakers'ta Davis ve Lebron'un yanında bir winner olmasa da, iyi bir rol oyuncusu olacağını düşünebiliriz. Pachulia'dan sayı, istatistik ya da dominant bir basketbol beklemek gerçekçi olmayacaktır; fakat gerektiğinde Davis'in beş numaraya desteğiyle birlikte pota altını doldurma anlamında geçici bir tercih olarak değerlendirilebilir. Bu isimler dışında her ne kadar Avrupa ya da Asya'da çeşitli kontratlara imza atmış olsalar da, Greg Monroe, Timofey Mozgov, Andrew Bogut ve Ekpe Udoh gibi isimlerin de NBA piyasasında Free Agent olarak değerlendirildiğini hatırlatalım. Tabi Lakers yönetimi bu isimleri kadrosuna katmak adına bir hamle yapar mı sorusuna pek olumlu yaklaşamıyoruz. Önümüzdeki iki hafta içinde bu soruların hepsi net bir cevap kazanacak. Bakalım bu sezon Los Angeles Lakers boyalı bölgesinin koruyucusu kim olacak? 

0 comments:

Yorum Gönder