16 Ağustos 2019 Cuma

Victor Wembanyama - 2.18'lik genç Fransız

Victor Wembanyama Fransa basketbolunun gelecekte çok şeyler beklediği gençlerin başında geliyor. 2004 doğumlu Wembanyama henüz 15 yaşında olmasına rağmen 2.18 boyunda ve uzamaya devam ediyor. FIBA U16 Europe'ta kendinden bir yaş büyük ağabeyleriyle birlikte boy gösteren Wembanyama bu kategoride hiç zorlanmadığı gibi turnuvanın en dikkat çekici performanslarından da birini sergilemeye devam ediyor.


Victor Wembanyama

Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk mücadelesi veren Fransa'nın en etkili isimlerinden biri olan Wembanyama, ilk 5 maç sonunda 8.8 sayı - 8.4 ribaunt - 5.8 blok istatistikleri elde ederken, hem boyu hem de atletizmiyle dikkat çekiyor. Son olarak uzatmada kazandıkları çeyrek final maçında Hırvatistan karşısında 12 sayı - 21 ribaunt - 8 blok gibi elde edilmesi zor bir istatistik elde eden ve hem normal sürenin hem de uzatma dakikalarının sonlarında yaptığı birer blokla maçın kaderini belirleyen isimlerden olan Wembanyama kritik anlarda da önemli sorumluluklar alabileceğini ve parkelere emin adımlarla geldiğini kanıtlamış oldu. 

Uzun atlamacı bir baba ile basketbolcu bir annenin oğlu olan ve kız kardeşi de Fransız altyapı basketbol milli takımlarında oynayan Victor Wembanyama, ASVEL, Barcelona gibi takımlardan teklifler almasına rağmen gelişimini tamamlamak adına ailesinin yakınında Nanterre'de kalmayı tercih ederken, Fransız oyuncunun bu gelişimi tamamlamak ve NBA draftlarına hazır olarak girebilmek için 2023'e kadar zamanı var.

Victor Wembanyama boyu ve beraberinde getirdiği korkutucu blok tehdidine rağmen, 15 yaşı itibariyle yeterince kalınlaşmamış ve güçlenmemiş fiziğiyle henüz tam bir pivot olmaktan uzak olmakla beraber, fiziksel mücadelelerde pota altında yıpranmamak ve ayakta kalmak için fiziğini güçlendirdiği takdirde hücum ribauntlarındaki istekliliği ve atletizmiyle beraber çok yönlü bir pivot olarak dikkat çekecektir. Aynı zamanda hareket kabiliyeti ve tekniğiyle de forvet pozisyonunda sırıtmadan oynayabilen Wembanyama son birkaç senede el-ayak koordinasyon ve hızı konusunda da ilerleme kaydetmiş durumda. 



Victor Wembanyama için şimdiden Giannis Antetokounmpo benzetmeleri başlamış durumda. Birkaç sene içinde Fransız oyuncunun evrimi onu daha çok bir forvet mi yapacak yoksa kariyerini pivot olarak mı devam ettirecek göreceğiz; fakat hızı, tekniği ve atletizmiyle "Greek Freak"e göndermeler yapılıp bir "French Freak" mi geliyor soruları merak uyandırmaya başladı bile. Tabi bu durum Wembanyama üzerinde bir baskı yaratır mı, 2.18'lik genç bu baskıyı kaldırabilir mi, onu da bekleyip göreceğiz.

0 comments:

Yorum Gönder