3 Ağustos 2019 Cumartesi

Genç Milli Takım finale yükseldi

FIBA U18 Europe - Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde Slovenya'yı 72-64 mağlup eden 18 Yaş Altı Milli Takımımız finale yükseldi. Karşılaşmanın ikinci çeyreği itibariyle kontrolü eline almaya başlayan gençlerimiz devreyi de 38-29 önde tamamlarken, üçüncü çeyrekteki 21-4'lük Slovenya serisine rağmen son 12 dakika içinde Mustafa Kurtuldum, Göktuğ Baş ve Boran Güler'in gayretleriyle sahadan 72-64 galip ayrılarak finale yükselme başarısı elde ettiler. 2013-2015 yılları arasında 3 kez finale yükselip 2 kez şampiyonluğa ulaşan Genç Milli Takım 3 sene ara sonrası yükseldiği finalde Yunanistan - İspanya maçının galibiyle karşılaşacak.

FIBA U18 Europe - Adem Bona - Tibet Görener

Karşılaşmaya Göktuğ Baş ve Alperen Şengün'ün sayılarıyla başlayan U18 Milli Takımımız ilk 10 dakikayı 15-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Ömer Yasir Küçük ve Alperen Şengün'ün sayılarıyla giren milliler kenardan gelen Adem Bona'nın atletizmini hem hücumda hem de savunmada oldukça etkili kullandılar. Adem bloklarıyla Slovenya kısalarının pota altına girmeden önce birkaç kez düşünmesine neden olurken, hücumda da Alley-oop'larla Sloven savunmasının moralini bozdu. İlk devre 38-29 Türkiye üstünlüğüyle tamamlanırken, yaptığımız 10 top çalma ve bunun 9 farklı oyuncu üzerinden gelmesi takım olarak savunma konsantrasyonumuzun yüksek olduğunun önemli bir göstergesi oldu.


Soyunma odası dönüşü adeta büyülenmişcesine ilk yarıdaki doğruları unutan Genç Milliler hücumda skor üretemeyip savunmada da kolay geçilince Sloven Takımı moral bularak farkı kapatmaya başladı. Prepelic, Dusanic ve Nemanic'in sayılarıyla 14-2'lik bir seri yakalayan ve skor üstünlüğünü elde eden Slovenya, Glas ve Samar ile etkili olmaya devam edince, hücumda oldukça durağanlaşan ve zorlama şutlarda isabet bulamayan millilerimiz karşısında seriyi 21-4'e taşıyıp çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 42-50. Kalan sürede Mustafa Kurtuldum, Boran Güler ve Berkan Aksu'yla 7-0'lık bir seri yakalayan gençlerimiz son 10 dakikaya girerken farkı 1 sayıya kadar düşürdü: 49-50.

Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, Göktuğ Baş'ın top çalma, sayı ve asistleriyle etkili olduğu 3.5 dakikalık sekansta Mustafa Kurtuldum ve Boran Güler de top çalma, asist ve üç sayı isabetleriyle Göktuğ'a katılınca yakalanan 13-1'lik seri Genç Milli Takımımızı 67-56 öne geçirdi. Kalan sürede Sloven oyuncuların tüm çabalarına rağmen üstünlüklerini koruyan millilerimiz sahadan 72-64 galip ayrılarak final biletini aldılar ve 2015'ten sonra bir kez daha finale isimlerini yazdırdılar. U18 Milli Takımımız'da Alperen Şengün 15 sayı - 8 ribaunt - 3 blokla en etkili oyuncumuz olurken, Göktuğ Baş 6/7 saha içi isabetiyle 15 sayı, Mustafa Kurtuldum 11 sayı - 5 ribaunt - 3 top çalma ve Adem Bona da 8 sayı - 7 ribaunt - 3 blok ile galibiyette önemli rol oynadılar.  

2 yorum:

  1. Helal olsun çocuklara. Turnuva başında büyük bir beklenti olmamasına rağmen finale kadar geldiler. Umarım yarın akşam galip gelir, şampiyonluğu ve altını da getirirler Türkiye'ye.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa, Alperen ve Adem bugünkü galibiyetin mimarları oldular ama arka planda Boran ve Göktuğ’un x faktör olaral devreye girmeleri çok kritikti. Tebrikler

    YanıtlaSil