17 Ağustos 2019 Cumartesi

Yıldız Milli Takım Avrupa beşincisi

FIBA U16 Europe - Yıldızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası son gününde Yunanistan'ı 75-62 mağlup eden U16 Milli Takımımız Avrupa beşincisi oldu. Karşılaşmaya 12-0'lık bir seriyle başlayıp, maçı baştan sona önde götüren millilerimiz Adem Bona ve Batın Tuna'nın etkili oyunlarıyla galibiyete uzanırlarken, Adem yaptığı double-double, Batın da triple-double kovalayan istatistikleriyle dikkat çeken oyuncularımız oldular. Millilerimiz böylece turnuvayı 7 maçta 6 galibiyetle beşinci sırada tamamlarlarken, tek mağlubiyet çeyrek finalde Rusya'ya karşı geldi. 

FIBA U16 Europe | Türkiye Avrupa beşincisi

Karşılaşmaya Berkay Yılmaz ve Batın Tuna'nın asistleri ve Hasan Efe Uzun'ın skorer oyunuyla başlayan ve 3 dakikada 12-0'lık bir seri yakalayan U16 Milli Takımımız, ilk çeyreği 24-17 önde tamamlarken, ikinci 10 dakikada Adem Bona'nın da devreye girip sayı ve bloklarıyla takıma katkıda bulunması sonrası soyunma odasına 41-30 önde gitti. 


İkinci yarıya da iyi savunma ve hızlı hücumlarla başlayan Milli Takımımız yakaladığı 8-0'lık seriyle Yunanistan'a mola aldırırken, Batın Tuna ve Ege Peksarı'nın top çalma, asist ve sayılarıyla etkili oldukları ilk beş dakika sonunda fark 20 sayıya kadar yükseldi: 54-34.  Adem Bona & Yiğit Hamza Mestoğlu ikilisinin pota altında sağladığı üstünlük Yunanistan'a kolay sayı imkanı vermezken, farkı giderek açan yıldızlarımız son 10 dakikaya da 63-41 önde girdiler. İki takımın da oyun konsantrasyonunun düştüğü final periyodunda oyunu iyice yavaşlatan milliler Yunanistan'ın farkı bir miktar kapatmasına izin verseler de, sahadan 75-62 galip ayrılarak Avrupa beşinciliğini elde ettiler. 

Yıldız Milli Takımımızda Adem Bona 20 sayı - 11 ribaunt - 4 blokluk performansıyla double-double yaparken, Batın Tuna da 17 sayı - 9 ribaunt - 9 asist - 3 top çalma ile triple-double'a çok yaklaştı. Yiğit Hamza Mestoğlu 12 sayı - 6 ribaunt - 6 asist, Hasan Efe Uzun 11 sayı - 4 asist ve Berkay Yılmaz da 11 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalma ile etkili olan diğer oyuncularımız oldular. 

1 yorum:

  1. Helal olsun yıldız milli takımımıza. Keşke daha iyisi olsaydı ama şimdilik bununla idare edelim. Bu sene basketboldaki tüm haberleri almak için en iyi kaynak burası oldu. Taktir ile takip ediyorum.

    YanıtlaSil