28 Ağustos 2019 Çarşamba

2019-2020 Detroit Pistons analizi

2003-2004 sezonunda Mehmet Okur'lu kadrosuyla NBA şampiyonluğunu elde eden, ertesi sezon da NBA Finali'ne yükselen Detroit Pistons, takip eden 2-3 sezon daha NBA'in elit takımlarından biri olma özelliğini korusa da, 2008-2009 sezonunda Chauncey Billups'ın takımdan ayrılmasıyla birlikte başlayan düşüşüne 11 senedir dur diyemedi. Son 11 senede sadece 3 kez Play-Off'a -onlar da sekizinci sıradan- girebilen Pistons, bu üç seride de 0-4'lük sonuçlarla süpürüldü. Bu dönemde sadece 2015-2016 sezonunda %50 galibiyet yüzdesi üzerine çıkabilen Pistons bu sezona bu seriye son verme umuduyla giriyor. 

2019-2020 Detroit Pistons

Pistons oyun kurucu rotasyonuna baktığımızda Reggie Jackson'un yanına Derrick Rose'un da gelmesiyle hem penetre edip rakip defansı rahatlıkla geçebilen, hem skor üretmekte zorlanmayan hem de takımı oynatabilecek bir point guard ikilisine sahip olduklarını görüyoruz. Bu ikiliye şutör guard pozisyonunda ilk beşten destek verecek ismin kim olacağı henüz net olmasa da, geçtiğimiz sezon Play-Off serisinde Milwaukee Bucks'a karşı 15 sayı - 4 ribauntluk bir ortalama yakalayan Luke Kennard'ın ilk beşe yerleşeceğini ve kendini ilk beşte kanıtlamaya çalışacağını düşünüyorum. Kennard'ın ilk beşe ne kadar adapte olabileceği ve performans göstereceği Pistons'ın bu sezonki perfromansı için de belirleyici olacaktır. Kennard'ı yedeklecek isim ise muhtemelen Langston Galloway olacaktır ki, onun kariyerinde bir türlü yeterli sıçramayı yapamamış bir oyuncu olduğunu düşünürsek, Pistons'un bu sezon Play-Off yapabilmesi için Kennard'ın bu sezon En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu Ödülü'nü zorlayacak bir performans sergilemesi şart olacak. 


Forvetlere baktığımızda Tony Snell - Bruce Brown ikilisine yer yer Michael Beasley'in de kısa forvet pozisyonuna kayarak vereceği katkı bu pozsiyonun derinliğini artırırken, Sekou Doumbouya'nın NBA'deki ilk senesinde forma şansı bulup bulamayacağı, ya da bulursa nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu. Süre alıp almayacağı bile soru işareti olan Doumbouya, düşük bir ihtimal de olsa, Pistons için beklenmedik bir şekilde bir X-faktör olabilir. Uzun forvette ise Blake Griffin'in varlığı Pistons'ın bu sezon yine en büyük kozu olacak. Her ne kadar zaman zaman çok sayıda eleştirinin odağında olsa da, 24.5 sayı - 7.5 ribaunt - 5.4 asist ortalamalarıyla çok yönlü bir basketbolcu olan, bir uzun için ortalamanın üzerinde şutu, yine ortalamanın üzerinde oyunu yönlendirme yeteneği ve enerjisiyle geçen sezon kariyerinin en skorer sezonunu geçiren Blake Griffin, arkasında Beasley ve Markieff Morris'in yedeklemesiyle Pistons'un Play-Off hedefine önemli katkılarda bulunacaktır. 

Pivot poizyonunda Andre Drummond & Thon Maker ikilisi de Pistons'un önemli artılarından. Drummond'un kontrat senesi olması onun bu sezon ekstra mücadele etmesini beraberinde getirecektir. Kariyeri ve performansı sürekli olarak yükselişte olan Drummond, Blake Griffin ile birlikte korkutucu bir pota altı ikilisi oluştururken, Thon Maker'ın da Drummond'u yedeklemede uzun kolları ve yeteneğiyle başarılı olacağını, hatta bir uzun için fena sayılmayacak dış şut tehdidiyle de kariyerini yükselişe geçireceğini düşünüyorum. 

Tüm bunları dikkate aldığımızda, yetenek ve kadro derinliği olarak Doğu Konferansı'nın önemli Play-Off adaylarından biri haline gelen Detroit Pistons'un önündeki en büyük engelin sakatlıklar olduğunu söylemek doğru olur. Rose, Griffin, Beasley gibi isimlerin sakatlığa elverişli yapıları bu sezon onları yarı yolda bırakmadığı takdirde bu kez süpürülmeyecek bir Play-Off eşleşmesi yakalayabilecek bir sıra elde edeceklerini söyleyebiliriz. Öyle ki, benchten gelecek katkı ve Kennard gibi henüz bu yükü omuzlamamış oyuncuların göstereceği ekstra performanslar onları ilk beş kovalayacak bir konuma getirebilir. 

Benzer analizler: 

0 comments:

Yorum Gönder