14 Ağustos 2019 Çarşamba

U16 Milli Takım 17 serbest atış kaçırarak yarı finale çıkamadı

FIBA U16 Europe - Yıldızlar Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Rusya'ya 70-73 mağlup olan U16 Milli Takımımız yarı finale kalamayarak madalya şansını kaybetti. İlk yarısı 34-34 sona eren karşılaşmayı basketbolumuzun kronik bir problemini tekrarlayıp 13/30 serbest atış isabetiyle tamamlayan Yıldız Milli Takım özellikle final periyodunda kaçan serbest atışlar sonrası son dört yılda üç kez yakaladığımız yarı final başarısını tekrarlayamadı. Maçın son 10 dakikasına 57-54 önde giren millilerimiz Adem Bona'nın faul problemi ve final dakikalarında art arda kaçan serbest atışlar sonrasında yarı final şansını değerlendirememiş oldu. 

FIBA U16 Europe - Berkay Yılmaz - Türkiye

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Rus Takımının en etkili ismi Iaroslav Niagu'yu Koralp Türk ile durdurmayı başaran Milli Takımımız, rakibin isabetli dış şutlarına bir çözüm bulamayınca ilk 10 dakikayı 15-18 geride tamamladı. İkinci çeyreğe Berkay Yılmaz'ın oyun kurucu pozisyonundaki etkili oyunu ve sayılarıyla başlayan millilerimiz Berkay'ın 7 sayısı ile oyunu dengeye getirip ilk beş dakika sonunda skoru eşitledi. Berkay & Eray ikilisinin Rusya guardlarına yaptığı baskılı savunma, yaptırdıkları top kayıpları ve Koralp'in pota altını iyi kapatması bu çeyrekte Rusya hücumlarının dengesini bozup yüzdesini düşürse de son dakika içinde Rus power forvet Gediminas Rumsha'nın bomboş kalıp kaydettiği iki üç sayı isabeti Rus ekibinin soyunma odasına giderken oyunu dengede tutmasını sağladı: 34-34


Soyunma odası dönüşü Berkay Yılmaz ve Ömer Ege Peksarı ile kısa savunmasında çıtayı yükselten ve top çalma üzeri hızlı hücum sayıları bulan millilerimiz, savunmada Kolosov'u durdurmakta zorlansa da, çeyrek sonunda Ege'ye yapılan sportmenlik dışı faul sonrasındaki yarım dakikada yakaladığımız 5-0'lık seri son 10 dakikaya 57-54 önde girmemizi sağladı. Final periyodunun ilk yarısındaki top kayıpları ve serbest atışlardaki düşük yüzde millilerimizin skor üretimine engel olurken, Adem Bona'nın da beş faulle oyun dışı kaldığı son 4.5 dakikaya 60-64 geride girdik. Hasan Efe Uzun'ın serbest atışları ve üç sayılık basketiyle skoru 3 dakika kala tekrar dengeleyen yıldızlarımız savunmada Kolosov'u bir türlü durduramayıp son dakika içinde serbest atış çizgisinden 1/6'de kalınca Rus ekibinin tekrar skor üstünlüğünü elde edip maç sonunda sahadan 70-73 galip ayrılmasına engel olamadı ve turnuvada ilk dördün uzağında kaldı. 

Milli Takımımızda Berkay Yılmaz 15 sayı - 5 top çalmayla en etkili isim olarak dikkat çekerken, Ömer Ege Peksarı 13 sayı - 7 ribaunt - 4 top çalma, Yiğit Hamza Mestoğlu 11 sayı - 5 ribaunt, Batın Tuna 10 sayı - 6 ribaunt - 5 asist ve Koralp Türk de 6 sayı - 11 ribaunt - 3 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. 28 sayı - 7 ribaunt ile yıldızlaşan Aleksandr Kolosov'u tutamadığımız ve hücumda da savunma kaynaklı sayılar dışında çok etkili olamadığımız karşılaşmada tam 30 serbest atış deneyen milliler sadece 13 isabette kalırlarken, favori çıktıkları karşılaşmada kelimenin tam anlamıyla serbest atış çizgisinde sınıfta kalarak turnuvadan elenmiş oldular. Milli takımımızın üç sayı isabeti de 3/20'te kaldı. 

1 yorum:

  1. Yıldız adayı diyoruz ama bu kadar şut kaçırarak nasıl yıldız olabilecek bu çocuklar? Bir değil 3-5 fırın ekmek yememiz gerekiyor daha

    YanıtlaSil