16 Temmuz 2019 Salı

2019-2020 Philadelphia 76ers analizi

Philadelphia 76ers geçtiğimiz yıl normal sezon performansıyla son yılların en başarılı sezonlarından birini geçirmekte, hatta Play-Off'larda X-faktörlerin devreye girmesi halinde Toronto Raptors ve Milwaukee Bucks'ı geçip NBA finali yapabilecek potansiyele sahip bir takım olarak gösterilmekteydi. 51-31'lik bir galibiyet yüzdesiyle tamamlanan normal sezon ardından Play-Off'larda işler yolunda gitmedi ve Doğu Konferansı yarı finallerinde 7.maçtaki 90-92'lik Raptors mağlubiyeti Sixers'ın sezonuna noktayı koymuştu. 

2019-2020 Philadelphia 76ers

Yaz dönemiyle birlikte free-agent piyasasındaki gelişmeler ve takas hareketliliği son şampiyon Toronto Raptors'un gücünü azaltırken, Sixers'ın Milwaukee Bucks ile birlikte Doğu'nun zirvesine göz dikmesini sağladı. Joel Embiid & Ben Simmons ikilisi yanında Tobias Harris ile de beş yıllık bir sözleşme yenileyen Sixers, Al Horford'ı da kadrosuna katarak 2018-2019 sezonu için olan iddiasını pekiştirdi. Her ne kadar Jimmy Butler & Josh Richarson takası soru işaretlerine neden olsa da, Richardson'un lige dahil olduğundan beri yükselen performansı önümüzdeki sezon için Sixers taraftarlarının ümitlerini artırdı.


Sixers cephesinde en büyük soru işareti ise JJ Reddick'ten boşalan nokta şutör boşluğunun nasıl doldurulacağı. Ben Simmons'un üç sayı çizgisi gerisinden potaya göz ucuyla bile bakmaması, Richardson'un çizgi gerisinden Reddick ile aynı istikrarı yakalayıp yakalamaması Sixers'ın performansında önemli belirleyici etkenlerden biri olacak. Geçen seneye göre daha uzun ve fizikli bir takım görüntüsüne sahip Sixers'ta, Joel Embiid ve Al Horford'un yaratacağı uzun şutör tehdidinin kısalar tarafından ne şekilde yaratılacağına bağlı olarak sezon içinde hücumlar şekillenecek gibi duruyor. 

Philadelphia 76ers taraftarları 2001'de Allen Iverson'lı kadroyla yükseldiği NBA Finali sonrasında bu başarıya kendilerini ilk kez bu kadar yakın hissediyorlar. Yaz Ligi ve hazırlık maçlarında takımın kadro derinliği anlamında artılarını eksilerini daha iyi görüyor olacağız. Zira iddialı bir ilk beşe sahip Sixers'ın bu iddiasını Play-Off'lara da taşıyıp taşıyamayacağı ve ne kadar ilerleyebileceği bu kadro derinliğiyle ve benchten gelecek katkıyla doğrudan doğruya bağlantılı olacak. Ekim sonlarında bu derinlikle ilgili daha ne bir fikrimiz olacak ve bu yazı üzerinden bir kez daha geçebileceğiz. Şimdilik Sixers'ı Doğu şampiyonluğunun en önemli adaylarından biri olarak yazalım bir kenara...

0 comments:

Yorum Gönder