13 Temmuz 2019 Cumartesi

Ümit Milli Takım galibiyetle başladı

FIBA U20 Europe Türkiye - Britanya - Mert AkayFIBA U20 Europe - Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası ilk gününde Büyük Britanya ile karşı karşıya gelen Ümit Milli Basketbol Takımımız karşılaşmayı 69-56 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı. Maça çok iyi bir oyunla başlayamayıp düşük yüzdeyle hücum etmesine rağmen ilk devreyi 34-25 önde tamamlayan Millilerimiz, ikinci yarıda ve özellikle final periyodunda oyunun kontrolünü elinde tutarak grupta ilk galibiyetini farklı bir şekilde elde etti. Millilerimiz gruptaki ikinci maçında yarın 13:45'te Karadağ ile karşılaşacak. 

Karşılaşmanın ilk çeyreği karşılıklı basketlerle geçerken, milli takımımızın hücumda uyum sıkıntısı çektiğini ve Emre Tanışan'ın pota altından bulduğu sayılar haricinde hep bireysel gayretlerle sayı bulabildiğini izledik. 16-14 Büyük Britanya lehine sonuçlanan çeyrek sonrası ikinci 10 dakikada hem savunmasını sertleştiren hem de Onuralp Bitim ve Ragıp Berke Atar'la etkili olmaya başlayan Ümit Milliler skorda üstünlüğü ellerine geçirirlerken, Mert Akay'dan gelen arka arkaya hızlı hücum sayıları devrenin bitimine 3 dakika kala skoru 30-21 yaptı. Devre boyunca serbest atış çizgisinden %50'nin altında (9/20), 3 sayı çizgisi gerisinden ise 1/12 atan millilerimiz buna rağmen soyunma odasına 34-25 önde giderken, Onuralp Bitim 9 sayı ile en skorer oyuncumuz oldu. 


Soyunma odası dönüşü hücumdaki dağınıklık ilk 3 dakika sayı bulamamamıza neden olurken, Berke ve Yiğitcan ile gelen sayılar farkın kapanmasına engel oldu. Bu çeyrekte millilerimiz Britanya takımının oyunu sertleştirmesi sonrasında zorlanmaya başlarken, Kitenge ve Harris'in hücum ribauntları Büyük Britanya'nın ikinci şans sayılarıyla maça ortak olmasına neden oldu. Maç boyunca oldukça kötü serbest atış atan milliler çeyrek sonunda Mert ve Berke ile 4/4 isabet sağlayınca son 10 dakikaya girerken skorda 49-42'lik üstünlüğü yakaladılar. Final periyoduna Mert'in sayısıyla başlayan Milli Takımımız, Britanya'nın sert savunmanın yol açtığı faul problemi nedeniyle direncinin düşmeye başlamasının da yardımıyla, bu çeyrekte oyunun kontrolünü eline geçirdi. Çeyreğin büyük bölümünde farkı 10 sayı civarında tutan Ümit Milli Takımımız maç sonunda da sahadan 69-56 galip ayrılarak Avrupa Şampiyonası'na iyi bir başlangıç yapmış oldu. 

Ümit Milli Takımımızda Ragıp Berke Atar 20 sayı - 9 ribauntla pota altını domine edip en skorer oyuncumuz olurken, Mert Akay da 14 sayı - 9 ribaunt - 3 asist - 6 top çalma - 1 blok ile oyunun her alanında etkili oldu. Milli takımımızda ayrıca Onuralp Bitim 9 sayı - 4 asist, Yiğitcan Saybir 9 sayı - 6 ribaunt ve Emre Tanışan da 8 sayı - 4 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder