6 Temmuz 2019 Cumartesi

Mali'den tarihi galibiyet!

FIBA U19 World Basketball Championship'te Mali'nin zafer yolundaki yürüyüşü devam ediyor. Turnuvaya sessiz sadasız ve büyük bir iddiası olmadan gelen Mali U19 Milli Takımı, rakiplerini birer yenip yarı finale yükseldikten sonra, bugün de Fransa karşısında elde ettiği 76-73'lük galibiyetle adını finale yazdırdı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 39-33 önde tamamlayan Mali, yarın finalde dünya şampiyonluğu için ABD-Litvanya maçının galibiyetle mücadele edecek. 

FIBA U19 World Cup Mali

Karşılaşmaya durgun başlayan Mali ilk çeyreği 13-19 geride kapatırken, ikinci çeyrekte 17-25 sonrası Oumar Ballo'nun etkili performansıyla yakaladığı 17-1'lik seri sonrası skor üstünlüğünü eline geçirdi ve devreyi 39-33 önde tamamladı. İkinci yarıda da skordaki üstünlüğünü koruyan Mali, Fousseyni Drame & Abdoul Karim Coulibaly ikilisinin sayılarıyla sahadan 76-73 galip ayrılarak Basketbol Dünya Kupaları tarihinde finale yükselen ilk Afrika ülkesi oldu. 


Mali'de Oumar Ballo 17 sayı - 11 ribaunt - 4 blok, Fousseyni Drame 17 sayı - 11 ribaunt - 4 asist, Abdoul Karim Coulibaly 15 sayı - 7 ribaunt, Hassan Drame 13 sayı - 8  ribaunt- 5 asist - 3 top çalma ve Siriman Kanoute de 11 sayı - 6 asist ile bu tarihi zaferde başrolü oynayan isimler oldular.

2 yorum:

  1. Afrika basketbolu gümbür gümbür geliyor. Bu gençler muhtemelen Avrupa liglerinde iyi süreler alıp A milli takım seviyesinde Mali'yi bir 10 sene kadar rekabetçi bir takım haline getireceklerdir.

    YanıtlaSil
  2. Takım olarak adrenalin ve atletizm ile ön plana çıktılar. Çok iyi bir takım oyunu ya da basketbol zekası olmayan bir takım. Yine de bu atletizmleri iyi yoğurulur ve yönlendirilirse iyi işler yapabilirler. Milli takım olarak olmasa da, kişisel olarak NBA ve Euroleague'te önemli takımların parçaları olabilirler.

    YanıtlaSil