5 Temmuz 2019 Cuma

Genç Kızlarımız İzlanda'yı farklı yendi

FIBA U18 Women European Championship açılış gününde İzlanda karşısında sahaya çıkan U18 Basketbol Milli Takımımız rakibi karşısında 103-43'lük skorla rahat bir galibiyet elde etti. Coachluğunu Türk Kadın basketbolu efsanesi Nevriye Yılmaz'ın yaptığı, B Kategorisi'nde dereceye girip tekrar A kategorisine yükselme mücadelesi yapan millilerimiz bu galibiyetle, İzlanda dışında Portekiz, Bulgaristan ve İsviçre'nin yer aldığı gruptaki iddiasını henüz ilk maçtan kanıtlamış oldu. 

FIBA U18 Europe Women Turkey - Iceland

Maça Sude Yılmaz'ın sayı ve asistleriyle başlayan U18 Milli Takımımız ilk çeyreği 22-9 önde tamamlarken, Şevval Akalan, Melek Uzunoğlu ve Elif Bayram'ın sayılarıyla devreyi 48-20 üstün tamamladı.  Nevriye Yılmaz'ın tüm oyuncularımıza dengeli süreler verdiği ikinci devrede de farkı açmaya devam eden millilerimiz final periyodunda Pelin ve Saliha'nın art arda üçlükleriyle farkı daha da açtı ve sahadan 103-43 galip ayrılarak Avrupa Şampiyonası'na iyi bir başlangıç yaptı. 

U18 Milli Takımımız'da Feride Şevval Akalan 16 sayı - 4 ribaunt - 5 top çalma, Sude Yılmaz 15 sayı - 4 ribaunt - 4 asist, Melek Uzunoğlu 14 sayı - 7 ribaunt - 4 asist, Saliha Mandıracı 4/6 üç sayı isabeti ile 14 sayı  - 4 ribaunt ve Elif Bayram 12 sayı - 4 ribaunt - 4 top çalma ile dikkat çeken isimler olurlarken, takım olarak 44-29 ribaunt ve 23-5 asist üstünlüğümüz sahadaki hakimiyetimizin önemli göstergeleri oldular. Kızlarımız turnuvadaki ikinci maçında yarın TSİ 19:45'te Portekiz ile karşılaşacak. 

2 yorum:

  1. Melek Uzunoğlu, Derin Erdoğan, Şevval Akalan gibi isimler Süper Lig'de de süre alarak bu yaşta tecrübelendiler. Hiçbir takımda bu kadar tecrübeli isim yok. Kuvvetli birkaç ülke olsa da ilk 3'e çok rahat gireceğimizi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. İzlanda, eskiden bana sempatik gelirdi ama futbol maçı öncesi olanlardan sonra bu farklı galibiyete çok sevindim. Sporun her dalında fark atmamız lazım artık İzlanda'ya...

    YanıtlaSil