14 Temmuz 2019 Pazar

Genç Kızlarımız A Ligi'ne yükseldiler

FIBA U18 Women's European Championship üçüncülük maçında İsveç'i 65-57 mağlup eden Genç Kız Milli Takımımız B kategorisi üçüncüsü olarak önümüzdeki sene A kategorisinde mücadele etme hakkı elde etti. 2017'de Avrupa 15.si olarak düştüğümüz B kategorisinde geçtiğimiz yıl dördüncü olarak kıl payı kaçırdığımız başarıyı bugün İsveç'i yenerek elde eden kızlarımız karşılaşmanın ilk yarısını da 39-26 önde tamamlarken, özellikle üçüncü çeyreğin ilk yarısındaki dominant oyunlarıyla üstünlüklerini rakibe kabul ettirerek rahat bir galibiyet elde ettiler. U18 Milli Takımımızda Şevval Akalan 18 sayı ile en skorer isim olarak dikkat çekti. 

FIBA U18 Europe Women - Türkiye A kategorisine yükseldi

Karşılıklı sayılarıyla başlayan maçın ilk dakikalarında Sude Yılmaz ve Duygu Özen ile basketler bulan millilerimiz, çeyreğin ikinci yarısında Melek Uzunoğlu'nun da skora katkıda bulunmaya başlamasıyla ilk 10 dakikayı 16-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Şevval Akalan ve Elif Bayram'ın üçlükleriyle başlayan milli takımımızda alınan hücum ribauntları ikinci şans sayıları kaydetmemizi sağlarken, savunmadaki mücadelemiz sonrası kaptığımız toplar, hızlı hücumlarda Duygu'nun asistleri ve Melek & Şevval ikilisinin skorer oyunları farkı açarak soyunma odasına 39-26'lık üstünlükle gitmemizi sağladı. 


Üçüncü periyoda Duygu, Saliha, Şevval, Melek ve Nisa'dan kurulu, belki de bu maç için en doğru beşle sahaya çıkan millilerimiz, Duygu'nun 1 numarada takımı çok iyi yönetmesi, Saliha'dan gelen isabetli hücumlar ve asistler, pota altında da Nisa'yı etkili bir şekilde kullanmamız sayesinde farkı açmaya devam ettiler ve ilk 5 dakika sonunda 50-33'lük skoru yakaladılar. Çeyreğin ikinci yarısında sürekli aynı beşle sahada olmanın verdiği yorgunluk ve farkın verdiği rehavet İsveç'in 10-2'lik bir seriyle farkı tek haneye indirmesine olanak sağlasa da, Elif Bayram'ın çaldığı 3 topla savunmamıza verdiği enerji sonrası son 10 dakikaya 54-43'lük üstünlükle girdik. Final periyodunun ilk dakikalarında iki takım da savunma sertliğini arttırırken İsveç'in oyunu dengeye getirmek için çabalarına Şevval'in sayılarıyla engel olduk. Maçın son 2 dakikasına kızlarımız 63-53'lük üstünlükle girerken, maç sonunda elde ettikleri 65-57'lik galibiyete turnuvada üçüncü olarak tekrar A Kategorisi'ne yükselmeyi başardılar. 

Genç Kız Milli Takımımız'da Feride Şevval Akalan 18 sayı - 7 ribaunt - 2 top çalma - 1 blokla en etkili oyuncumuz olurken, Melek Uzunoğlu 10 sayı - 3 asist, Sude Yılmaz 8 sayı - 3 ribaunt, Duygu Özen 7 sayı - 5 asist, Nisa Yalçın 7 sayı - 4 ribaunt - 1 blok ve Saliha Mandıracı da 6 sayı - 3 asist - 2 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadılar. 

1 yorum:

  1. Tebrikler kızlara. İyi mücadeleyle tekrar hakettikleri yere geldiler. Şevval, Duygu ve Melek bugünün yıldızlarıydı. Ekstra katkılar yaptılar. Artık onlardan daha büyük başarılar bekliyoruz

    YanıtlaSil