17 Temmuz 2019 Çarşamba

Onuralp Bitim bitti demeden...

FIBA U20 Europe - Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası Son 16 maçında İtalya ile karşılaşan Ümit Milli Takımımız büyük bir heyecana sahne olan maçı Onuralp Bitim'in son anlardaki skorer oyunuyla 82-80 kazandı ve çeyrek finale yükseldi. Final periyoduna 56-67 geride giren millilerimiz Mert Akay, Şehmus Hazer ve Onuralp Bitim'in etkili oyunları ve mücadeleleriyle farkı kapatırlarken, bitime 7 saniye kala Onuralp Bitim'in üçlüğüyle sahada 82-80 galip ayrıldılar ve ilk sekiz arasına adlarını yazdırdılar. 

FIBA U20 Europe Türkiye - Italya Onuralp Bitim

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Onuralp Bitim'in skorer oyunuyla sayılar bulan Ümit Milli Takımımız, savunmada İtalyan şutörlerinin dış şut isabetine bir çözüm bulamayınca ilk çeyreği 22-27 geride kapattı. İkinci 10 dakikanın da ilk yarısı 34-29 İtalya üstünlüğüyle geçilirken, çeyreğin ikinci yarısında savunmada daha istekli olan ve çoğu savunma kaynaklı olmak üzere Şehmus & Onuralp ikilisinin sayı ve asistlerinden skor üreten millilerimiz bu bölümdeki 14-5'lik serileriye soyunma odasına 43-39 önde gittiler. 


Soyunma odası dönüşü Milli Takımımızda savunma konsantrasyonunun oldukça düştüğü gözlenirken, İtalyan kısalarının ilk adımda savunmamızı geçerek dengemizi bozması, sonrasında potamızda gördüğümüz dış şutlar ve hücum ribauntlarıyla verdiğimiz ikinci hücum şansları skor üstünlüğünü ve oyunun kontrolünü İtalyan ekibine geçirdi. Hücumda da hiçbir seti tam anlamıyla uygulayamamamız, fazlasıyla bireysel gayretlerle sayı bulma çabalarımız ve kenardan da gerekli müdahalelerin gelmemesi son 10 dakikaya girilirken Ümit Milli Takımımız'ın skor tabelasında 56-67 geride olmasını beraberinde getirdi. 

Final periyoduna Mert Akay'ın turnikeleriyle başlayan ve 3.5 dakika boyunca İtalya'ya sayı şansı tanımayıp 7-0'lık bir seri yakalayan Ümit Milli Takımımız maçı dengeye getirirken, artan savunma direnci ve boş döndürülen İtalya hücumlarıyla birlikte, üçüncü çeyrekte oldukça düştüğü gözlemlenen maç konsantrasyonumuzun tekrar yükseldiği ve takımın tekrar maçı kazanmaya inanmaya başladığını gördük. Son 4 dakikaya 68-75 geride giren millilerimizde Onuralp Bitim'in Mert Akay'ın üçlüğüne asistiyle başlayan Onuralp Bitim dominasyonu, Şehmus Hazer'in pota altına driplinglerle kaydettiği turnikelerle desteklenirken, Onuralp son 2 dakika içinde kaydettiği 7 sayıyı bitime 7 saniye kala kaydettiği maçı kazandıran 3 sayı isabetiyle taçlandırınca sahadan 82-80 üstün ayrılan Ümit Milli Takımımız çeyrek finale yükselme hakkını elde etti. 

Ümit Milli Takımımızda Onuralp Bitim 4/6 üç sayı isabetiyle 25 sayı - 7 ribaunt, Şehmus Hazer 19 sayı - 4 asist - 3 top çalma ve Mert Akay da 3/7 üç sayı isabeti - 15 sayı - 3 ribaunt ile galibiyetin mimarları oldular. Takım istatistiklerine baktığımızda ribauntlarda 33-41, asistlerde 13-18 geride olduğumuz ve 11/22 ile tam 11 serbest atış kaçırdığımız maçta elde ettiğimiz galibiyet hücumdaki bireysel yeteneğimiz ve kişisel gayretlerin göstergesi olurken, önümüzdeki turlar için daha fazla takım oyunu, set hücumu ihtiyacı ve serbest atış yüzdemizi geliştirme gerekliliğini de gözler önüne serdi. Millilerimiz çeyrek finalde yarın İspanya - Slovenya maçının galibiyle karşılaşacak.

1 yorum:

  1. Keşke İspanya karşısında da diyebilseydi aynı şekilde. Yazık oldu gerçekten. İspanya'yı yenebilseydik yarı finalde Almanya karşısında rahat bir galibiyetle final yapardık.

    YanıtlaSil