21 Temmuz 2019 Pazar

Ümit Milli Takım Avrupa altıncısı

FIBA U20 Europe - Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın kapanış gününde Litvanya'ya 73-89 mağlup olan Ümit Milli Basketbol Takımımız Avrupa altıncılığını elde etti. Çeyrek finaldeki 69-70'lik şanssız İspanya mağlubiyeti sonrası dün Büyük Britanya'yı mağlup eden millilerimiz, bugün Litvanya karşısında as oyuncular Mert Akay, Onuralp Bitim, Berke Atar ve Şehmus Hazer'e süre vermediğimiz maçta farklı bir mağlubiyet alarak turnuvayı Avrupa altıncısı olarak tamamladılar. 

FIBA U20 Europe - Türkiye - Muhaymin Mustafa - Yigit Baran Sarikaya

Karşılaşmaya şampiyona başından beri benchten gelen oyunculardan kurulu bir beşle başlayan Ümit Milli Takımımız hücumda top dağılımı, savunmada da adam paylaşımında zorlanınca ilk 3 dakikayı 2-10 geride tamamladı. Adam değiştirerek ve yardımlaşmalı savunmamızın açıkları sonrası boş üçlükler bulan Litvanya, bu dönemde bulduğu dış şut fırsatlarını yüzdeli şekilde sayıya çevirince skor üretmekte zorlanmadı. Milli Takımımızda skor üretimindeki probleme Erkin Şenel'in orta ve uzak mesafeli şut isabetleri bir miktar da olsa çözüm olurken, ilk 10 dakika 23-19 Litvanya üstünlüğüyle tamamlandı.


İkinci çeyreğe Yiğitcan Saybir - Sadık Emir Kabaca ikilisinin karşılıklı sayı ve asistleriyle başlayan Ümit Milli Takımımız skorda dengeyi sağlarken, sertlik seviyesi artan savunmamızla çaldığımız toplar ve Litvanya'nın hücum yüzdesini düşürmemiz yanında bulduğumuz hızlı hücum sayıları ilk beş dakikayı 34-30 önde geçmemizi sağladı. Çeyreğin ikinci yarısında basit top kayıpları yapan ve çalınan kolay faul düdükleri sonrası potasında çok fazla serbest atış sayısı gören millilerimiz skor üstünlüğünü koruyamazlarken, Sadık ve Muhaymin'in sayıları skoru dengede tutmamızı sağladı ve ilk devre sonuna 43-42 Litvanya üstünlüğüyle girildi. 

Soyunma odası dönüşü millilerimizde savunma konsantrasyonunun oldukça düşük olduğu gözlemlenirken, bu çeyrekte zaman zaman yaptığımız göstermelik alan savunmasına karşı Litvanya'nın kolay sayılar bulması, Yiğitcan Saybir'in faul problemi nedeniyle savunmada mücadeleden kaçıp pota altı savunmamızı eksik bırakması, kısalarımızın çabuk geçilmesi ve ribaunt konsantrasyonumuzun düşüklüğü henüz beş dakika geçmeden Litvanya'nın farkı çift hanelere çıkarmasına neden oldu. Litvanya savunmasının sertliği millilerimizin hücumda çabuk geri atmasına neden olurken, Yiğit Baran Sarıkaya ve Sadık Emir Kabaca'nın sayılarıyla maça tutunma çabalarımız son 10 dakikaya 56-65'lik skor dezavantajıyla girmemize engel olamadı. 

Final periyoduna motivasyonunu tamamen kaybetmiş olarak giren millilerimiz pota altında Yiğit Baran Sarıkaya'nın bulduğu sayılar dışında sayı üretiminde zorlanınca ilk 5 dakika sonunda fark 17 sayıya kadar yükseldi: 65-82. Kalan sürede Litvanya koçunun diskalifiye edildiği kısa süreli bir gerginlik dışında iki takımın da antrenman havasında mücadele ettiği maçta sahadan 89-73 galip ayrılan Litvanya Avrupa beşinciliğini elde ederken, milli takımımız da Avrupa altıncısı oldu. 

Ümit Milli Takımımız'da Sadık Emir Kabaca 16 sayı - 7 ribaunt - 2 blokla en skorer isim olurken, Yiğit Baran Sarıkaya 15 sayı - 6 ribaunt, Erkin Şenel 15 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalma ve Muhaymin Mustafa da 13 sayı - 10 ribaunt ile çift haneli skor üreten diğer oyuncularımız oldular. Takım istatistiklerinde ise millilerimiz ribauntlarda 41-32 üstünlük sağlarken, turnuva başından beri problem yaşadığımız asistlerde ise 14-23 geride kaldılar. Kullandığımız 18 serbest atışın 7'sini kaçıran millilerimiz, üç sayılık atışlarda 4/24'te kalınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder