29 Temmuz 2019 Pazartesi

Gençler Sırbistan'a son dakikada yenildi

FIBA U18 Europe - Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Grubu'nun liderini belirleyecek maçta Sırbistan ile karşılaşan 18 Yaş Altı Milli Takımımız sahadan 67-76 mağlup ayrılarak grubu ikinci sırada tamamladı. Karşılaşmanın 2. çeyreği ortalarından itibaren durağan hücumlarla oyunun kontrolünü rakibine kaptıran ve 8 dakikalık dilimde rakibine 19-3'lük seri veren Genç Milliler, 11 sayıyla geride girdikleri final periyodunda başarılı bir geri dönüş yaparak son dakikaya  1 sayı önde girseler de, bir kez daha kanayan yaramız kaçan serbest atışlar sonrası Sırbistan'a 1-11'lik bir seri verip sahadan 67-76 mağlup ayrılarak, Son 16 turunda B Grubu üçüncüsü İtalya ile eşleştiler. 

FIBA U18 Europe - Türkiye - Sırbistan - Ömercan Ilyasoğlu

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde Furkan Haltalı'yı pota altında iyi kullanan, Mustafa Kurtuldum'un da turnikeleriyle sayılar bulan Milli Takımımız çeyreği 18-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Atakan Erdek'in çaldığı toplar sonrası gelen hızlı hücum sayılarıyla başlayan millilerimiz çeyreğin ilk beş dakikasını 29-24 önde geçerken, çeyreğin ikinci yarısında güçlü olduğumuz pota altını unutup zorlama üç sayı denemelerine yönelmemiz hücum gücümüzü düşürdü. Millilerimiz bu süreçte tamamı serbest atışlardan sadece 3 sayı bulabilirlerken, özellikle dış şutlarla etkili olan Sırbistan yakaladığı 12-3'lük seriyle devreyi 36-32 önde tamamladılar.


Soyunma odası dönüşü hücumda çok hareketsiz kalan ve setleri sahaya yansıtmakta sıkıntı yaşayan millilerimiz skor bulmakta zorlanırken, savunmada uzun-kısa switch'lerindeki anlaşma problemi 3 dakika içinde 7-0'lık bir Sırbistan serisini beraberinde getirdi. Kısalarımızdan hem tempo yapma hem de uzunları besleme konusunda yeterli verimi alamadığımız bu çeyreğin son 3 dakikasında günün suskun ismi Alperen Şengün pota altından kaydettiği sayılarla oyundan kopmamamızı sağlarken, son dakika içinde potamızda gördüğümüz şut saati sonu iki üçlük son 10 dakikaya 43-54 geride girmemize neden oldu.

Genç Milli Takımımız final periyoduna daha istekli bir savunma ve daha hareketli hücumlarla etkili başlarken, 3 dakika içinde Sırbistan'ın faul hakkının dolması üzerimizdeki savunma baskısını da bir nebze rahatlattı. 5 dakikada gelen 9-2'lik seri farkı 4 sayıya indirmemizi sağlarken (56-52), bitime 3 dakika kala Adem Bona'nın aldığı hücum ribaundu sonrası basket faul ve sonraki hücumda Tibet Deniz Görener'in kaydettiği üçlük son 2.5 dakikaya 63-63 eşitlikle girilmesini sağladı. Büyük bir çekişmeyle geçen maçın son dakikasına yine Tibet'ten gelen üçlükle 66-65 önde giren millilerimiz kala süredeki hücum haklarından iyi yararlanamayıp serbest atış çizgisinden de kaçırmaya devam edince sahadan 67-76 mağlup ayrıldı ve A Grubunu 2 galibiyet 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamladı. 

Genç Milli Takımımızda Tibet Deniz Görener 4/9 üç sayı isabeti - 15 sayı - 4 ribaunt ile en skorer oyuncumuz olurken, Mustafa Kurtuldum 13 sayı - 2 asist, Alperen Şengün 12 sayı - 5 ribaunt - 2 top çalma - 2 blok ve Furkan Haltalı da 8 sayı - 10 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder