7 Temmuz 2019 Pazar

Gençler Dünya Şampiyonu ABD

FIBA U19 Basketball World Championship finalinde Mali'yi 93-79 mağlup eden ABD Gençler Basketbol Dünya Şampiyonu oldu. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Mali olsa da, ilk devrenin sonlarına doğru öne geçip devreyi de 42-40 önde tamamlayan ABD, ikinci yarıda oyunun kontrolünü eline geçirerek sahadan 93-79'luk galibiyetle ayrıldı ve Gençler Dünya Şampiyonu oldu. Mali ise Dünya ikinciliği ile Afrika basketbolunun tarihte yakaladığı en büyük başarıya imza atmış oldu. 

FIBA U19 World Cup şampiyonu ABD

Büyük bir sürpriz yaparak finale kadar yükselen Mali final maçına da 11-3'lük bir seriyle hızlı başlasa da, devrenin sonlarına doğru yavaş yavaş oyuna ortak olan ABD yaptığı alan savunmasıyla Mali'yi durdurup soyunma odasına 42-40 önde gitti. İki takımın da hızlı basketbolu tercih ettiği, set oyunlarını fazla düşünmediği ilk yarıda ABD genel olarak pota altını kullanmayı tercih ederken, Mali ise henüz hücum süresinin ilk saniyelerinden itibaren çemberi düşünen hücumlarla skor üretmekte zorlanmadı. İki takımın da çok fazla top kaybı yapıp (10 ABD - 14 Mali) düşük yüzdelerle hücum ettikleri ilk yarıda ABD'nin 19 hücum ribaundu, Mali'nin ise 8 bloğu pota altını oldukça eğlenceli bir hale getirdi. 


Soyunma odası dönüşü savunma seviyesini artıran ABD Mali hücumlarını etkisiz hale getirmeyi başarınca, ribaunt sonrası hızlı hücumlar ve Jalen Suggs'ın üçlükleriyle gelen 12-0'lık seri 3.5 dakika içinde finalin gidişatını tamamen ABD lehine çevirdi. Kalan sürede ABD'li oyuncuların oyunu tamamen kontrol edip spekteküler hareketlerle farkı açarlarken, 73-55 üstün girdikleri final periyodu sonrası sahadan 93-79 galip ayrılarak 7. kez Dünya şampiyonluğunu elde ettiler. 

ABD'de Cade Cunningham 21 sayı - 7 ribaunt - 7 asist ile maçın yıldızı olurken, Jalen Suggs 15 sayı - 5 ribaunt, Jeremiah Robinson 13 sayı - 7 ribaunt, Scott Barnes 11 sayı - 8 ribaunt ve Reginald Perry de 10 sayı - 4 ribauntla şampiyonlukta önemli pay sahibi oldular. Mali'de ise Hassan Drame'nin 17 sayı - 9 ribaunt - 2 blok, Abdoul Karim Coulibaly'nin 17 sayı - 3 blok, Siriman Kanoute'nin 16 sayı - 4 asist ve Oumar Ballo'nun 15 sayı - 7 ribaunt - 3 blokluk performansları yenilgiyi önleyemedi. Takım olarak toplam 12 blok yapan Mali, rakibine 26 hücum ribaundu verip 23 top kaybı yapınca farklı yenilginin önüne geçemedi. 

1 yorum:

  1. Yazık oldu Mali'ye. Tecrübesizliklerinin kurbanı oldular çok basit hatalarla ama tüm seyircilerin takdirini ve sevgisini kazandılar.

    YanıtlaSil